Programma ZLM Tour op 10 juni een spektakel voor bewoners en bezoekers

Programma ZLM Tour op 10 juni een spektakel voor bewoners en bezoekers

Op 10 juni staat Roosendaal in het teken van de ZLM Tour. Deze spannende wielerwedstrijd start en finisht in deze bruisende stad. Met de WielrExperience aan de Buijenstraat als vertrekpunt en de Jan Vermeerlaan als eindpunt, belooft het een spectaculaire dag te worden. Bewoners en bezoekers krijgen de kans om tijdens dit grootschalige evenement de professionele wielrenners en aanstormende talenten in actie te zien.

Start WielerExperience

De WielerExperience Roosendaal verwelkomt de ploegen en dient als startpunt van de dagetappe. Vanaf 10:00 tot 14:00 kunnen bezoekers genieten van diverse clinics en demonstraties op de WielerExperience Roosendaal. Om 10:30 arriveren de ploegen en maken zich klaar voor de strijd. De ploegenpresentatie vindt plaats om 11:00 en het startschot wordt gegeven door wethouder Sanneke Vermeulen om 12:45. “De ZLM tour is een mooie stap in onze sport -en evenementenambities. We gaan er een feest van maken voor bewoners en bezoekers”, deelt wethouder Sanneke Vermeulen.

Koers door Roosendaal en omgeving

Na anderhalve ronde verlaat het peloton de WielerExperience en trekt verder door de gemeenten Steenbergen, Tholen, Reimerswaal en Woensdrecht. Na ruim 170 kilometer keren de renners rond 15:45 terug naar Roosendaal. De laatste rondes worden gereden op een lokale omloop door Roosendaal West, waarbij het parcours deels overeenkomt met dat van de Draai van de Kaai. Langs de Borchwerf en de Nieuwe Roosendaalse Vliet zullen de renners de lokale omloop in totaal drie keer afleggen, voordat de winnaar de eindstreep op de Jan Vermeerlaan ter hoogte van de Kruiskerk bereikt.

Spannende finish

We verwachten dat de renners tussen 16:00 en 16:30 de finishlijn zullen passeren, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt om 17:15. Rondom de Jan Vermeerlaan worden er voor bezoekers diverse leuke activiteiten georganiseerd. Dit maakt het evenement niet alleen een feest voor wielerliefhebbers, maar ook voor gezinnen en enthousiaste toeschouwers. De ZLM Tour is een vijfdaagse koers die door professionele renners wordt gezien als de laatste (sprint)voorbereiding op de Tour de France. Grote namen zoals Dylan Groenewegen, Mike Teunissen en ZLM-winnaar Olav Kooij nemen deel aan de tour. Ook Mark Cavendish, die heeft aangekondigd dat hij na dit seizoen zijn profcarrière beëindigt, is in actie te zien tijdens de ZLM Tour.

Verschillende wegen zullen delen van de dag afgesloten zijn, dit is te volgen op www.roosendaal.nl/zlmtour. Het programma is te bekijken op www.bezoek-roosendaal.nl.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!