Laatste nieuws:
Lezing The Rolling Stones op vrijdag 24 mei in Sint Michaël

Lezing The Rolling Stones op vrijdag 24 mei in Sint Michaël

Welkom op vrijdag 24 mei om 20 uur in de grote zaal van Sint Michaël, Moerkantsebaan 81, Essen-Heikant, voor een schitterende lezing over 60 (62) jaar The Rolling Stones.De spreker, Niels Klerkx, is niet alleen master in de geschiedenis, maar voegde er nog de studie muziekgeschiedenis en cultuurwetenschappen aan toe. Hij is docent aan de Erasmus hogeschool in Brussel en hij geeft lezingen over allerlei onderwerpen die met muziek, kunst en geschiedenis te maken hebben. We kregen positieve reacties van enkele cultuurhuizen in Limburg.

The Rolling Stones ontstonden in 1962 in Londen en ze waren de grote concurrenten van The Beatles die 2 jaar eerder hun debuut maakten, maar in de jaren 70 uit elkaar vielen. Met intussen al een tachtigjarige Mick Jagger en Keith Richard, haalden The Rolling Stones in 2023 opnieuw de actualiteit door een nieuwe plaat uit te brengen: Hackney Diamonds.

De lezing van Niels Klerkx zit vol anekdotes en weetjes, muziekfragmentjes en we krijgen een inkijk in de entourage van de band, die mee hun succes bepaalde. Geen saaie bedoening, een avondje om nooit te vergeten. Breng uw vrienden mee om te genieten van deze wereldtoppers.

Praktisch

Bijdrage in de onkosten: 10 euro, 8 euro voor leden van het Davidsfonds, sociaal tarief: 1 euro. Vooraf reserveren door storting op het rekeningnummer van Davidsfonds Essen: BE04 0680 7331 3031 met vermelding van uw contactgegevens.

Bron: Davidsfonds Essen
Foto: PixaBay

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet