Laatste nieuws:
Gezond Haar - Patrick en Rudi van Snit en Style - Hair Salon - Kappers Essen

Heb jij gezond haar?

Is ons haar wel zo gezond? Misschien glanst het en ziet het er goed uit, maar toch… Er zijn heel wat factoren die invloed kunnen hebben op de gezondheid van je haar.

Heb jij gezond haar - Snit & Style Kapper Kapsalon Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3821

Veel externe factoren beïnvloeden je haar

Ons haar heeft best veel te lijden, we kleuren het, föhnen het, sowieso alles wat warmte afgeeft is niet gezond, haarlak, gel, chemische producten. “Iedereen denkt dat hij of zij gezond haar heeft”, zegt Patrick Heijnen van kapsalon Snit & Style. “Maar vaak lijkt dat maar zo. Als je bijvoorbeeld je haar regelmatig verft, stapel je de kleur op. Gebruik je gel van een goedkoop merk, dan zitten daar veel siliconen in. Daardoor krijgt je haar minder zuurstof waardoor het uit kan vallen, verliest het zijn glans en is het heel moeilijk te wassen. De meest gehoorde klacht op het moment is haaruitval, met stress als hoofdoorzaak nummer 1, daarnaast ook het milieu en de gebruikte producten.”

Heb jij gezond haar - Snit & Style Kapper Kapsalon Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3809

Goed bedoeld advies, geen verkooppraatje

“We hebben mensen vaak genoeg geadviseerd in verband met het gebruik van shampoo of crèmespoeling. Een goedbedoeld advies, maar we betwijfelen of mensen er naar luisteren. Bovendien wordt er ook vaak gedacht dat het een verkooppraatje is. Nu heeft Schwarzkopf een Salonlab Smart Analyzer op de markt gebracht, die door maar 26 kapsalons in België gekocht kon worden. Je moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van bijscholing, vakkennis, cliënteel, … Wij hebben er eentje aangeschaft om aan te kunnen tonen hoe gezond of juist ongezond iemands haar is. Zo’n apparaat liegt niet en denkt niet aan omzet, die geeft gewoon feiten weer zoals die zijn.”

Heb jij gezond haar - Snit & Style Kapper Kapsalon Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3811

Meten is weten

“Het resultaat is op de iPad is meteen inzichtelijk en kan doorgestuurd worden naar het e-mailadres van de klant. De gegevens blijven bij ons bewaard en klanten kunnen hun producten aanpassen. We kunnen dan aan de hand van de resultaten het effect daarvan bij een volgend bezoek zien, of het verbeterd is of juist niet. Zo hebben we er al bij diverse mensen voor kunnen zorgen dat hun haarkwaliteit veel gezonder is geworden. Ze merken het zelf ook en geven dat ook aan. Meten is weten en zo kunnen we onze klanten overtuigen van de noodzaak voor de juiste producten voor het juiste haar.”

Heb jij gezond haar - Snit & Style Kapper Kapsalon Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3817

Snit & Style Hair Studio
Watermolenstraat 8, Essen
Tel: 03 677 03 80

NN

Eén reactie

  1. Nico Konings

    De app is door Schwarzkopf gemaakt.
    Waarom zou die app dan niet ontwikkeld zijn om omzet (voor Schwarzkopf) te genereren?

    Maar wel top dat jullie geselecteerd zijn, geef idd jullie kwaliteit weer.