Laatste nieuws:
Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and More - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_2317u90

Trots op mijn beroep. Kaily Krols vertelt!

Voor veel mensen is het een droom om van hun passie, hun hobby, hun beroep te maken. Kaily Krols zorgt graag voor mensen en laat ze stralen. Het begon hobbymatig, nu is ze gediplomeerd schoonheidsspecialiste en weet ze hoe ze mensen blij moet maken.

Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and More - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_2342

Permanente make-up

“In 2015 ben ik hobbymatig gestart als nagelstyliste”, vertelt Kaily. “Ik zette gel- en kunstnagels in de gewenste lengte. In datzelfde jaar ben ik de cursus voor Schoonheidsspecialiste gaan volgen, omdat ik meer wilde dan alleen nagelverzorging. Ik wilde bijvoorbeeld ook wenkbrauwen shapen en kleuren, waxen met hars, gelaatsverzorging, … Ik ben mijn salon begonnen, die meteen goed liep en het was heel leuk werk om te doen. Ik houd van het fijnere, gedetailleerde werk en ben me gaan specialiseren in permanente make-up. Daar kun je heel ver mee gaan, denk dan aan eyeliner, wenkbrauwen waar haartjes bij worden gezet die zeker anderhalf jaar meegaan (micro blading), powder brows (een gepoederde techniek), lippen die je bijvoorbeeld volledig in kan kleuren in de tint die je wilt. Maar ik gebruik alleen kleuren waar ik zelf achter sta, dus zwart bijvoorbeeld of groen, wit of andere opvallende kleuren doe ik niet.”

Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and more - Microblading permanente make up
Micro blading
Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and more - Microblading en permanente make-up
Micro blading en permanente make-up
Medische pigmentatie

“Mijn werk doe ik in samenspraak met mijn cliënten en adviseer ze, zodat ze tevreden zijn en ik ook. Na mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste volgde ik nog een opleiding voor ‘medische pigmentatie’. Als iemand bijvoorbeeld borstkanker heeft gehad, kan ik de tepel(s) pigmenteren. Officieel heet dat ‘medische tepelhof pigmentatie’. Er is ook ‘scalp pigmentatie’, dan kan je de kale plekken op je hoofd pigmenteren. Tijdens je opleiding mocht je het geleerde al in praktijk brengen, mits al je attesten in orde waren. Ze waren op dat vlak heel streng. Tegenwoordig kan iedereen hiermee beginnen, ongeacht of ze effectief zijn opgeleid of een diploma hebben.”

Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and more - Full lips permanente make up

Sommigen leren technieken van youtube

“Er zijn er bij die de technieken van youtube leren en dat is geen goede basis. Je ziet ook veel aanbiedingen, bijvoorbeeld via Groupon. Die lijken dan heel goedkoop, maar bij permanente make-up moet er na zes weken nadat het is aangebracht altijd ‘bijwerking’ zijn. Permanente make-up vervaagt namelijk in die periode en dan moet het bijgewerkt worden, bijvoorbeeld ietsje donkerder, een bredere eyeliner of gewoon de kleuren bijwerken. Bij zo’n aanbieding is dat niet inbegrepen en bij mij wel!”

Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and More - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_2350

Kwaliteit en persoonlijke begeleiding

“Ik heb ook een paar jaar les gegeven in een beautyschool, maar daar ben ik mee opgehouden. Dat was niet volgens mijn standaard: te grote klassen en te weinig persoonlijke begeleiding. Nu geef ik nog steeds les, privé in mijn eigen salon en ik hamer op kwaliteit en persoonlijke begeleiding. Er zijn gewoon dingen die je moet weten, bijvoorbeeld als iemand een medische achtergrond heeft. Als ik er zelf niet achter sta, dan doe ik het ook niet. Mensen krijgen bij mij een theorie- en een gedegen praktijkopleiding, zodat ze met zelfvertrouwen de cursus afronden.”

Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and more - Powder brows permanente make up
Powder brows permanente make up
Permanente ontharing

“Mensen investeren vandaag de dag veel in lichaamsverzorging en vrijwel niemand wil ongewenste haargroei. Ik had daarom het idee dat permanente ontharing wel aan zou slaan. Na zo’n behandeling komen de haren minder snel terug en na een aantal sessies blijft het permanent weg, omdat het haarzakje buiten werking is. Het is een snelle en, afhankelijk van de zone en gevoeligheid van de klant, vrijwel pijnloze behandeling.”

Kaily Krols - Schoonheidsspecialiste Essen - Pretty Nails and More - Permanente ontharing
Permanente ontharing
Trots op mijn beroep

“Het is een heel afwisselend beroep met veel sociale contacten. Ik ben trots op mijn beroep, omdat ik klein begonnen ben en serieus ben gegroeid. Ik heb veel geleerd, van nagelbehandeling tot complete verzorging. Ik ben er trots op dat ik een beroep uitoefen dat ik heel graag doe en dat ik al zoveel bereikt heb met mijn zaak. Trots dat ik met soms simpele behandelingen, zoals wenkbrauwen epileren, mensen blij maak, dat ik ze kan laten stralen. Ik doe het met heel veel plezier en kan mijn eigen uren indelen. Ik zorg graag voor menen en haal daar veel voldoening en waardering uit. Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby, waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kan. Ik ben er ook trots op, dat ik mijn prijzen betaalbaar kan houden!”

www.prettynailsandmore.be
Facebook: Pretty nails and more

NN

Facebook182
Twitter
Follow Me
Tweet