Laatste nieuws:
Zo krijg je dat BBQ-rooster zonder probleem proper

Zo krijg je dat BBQ-rooster zonder probleem proper

Heerlijk, die zomer! Lekker weertje, aperitieven met vrienden en daarna wat vlees, vis of groenten op de barbecue. Het enige nadeel is dat je achteraf dat barbecuerooster moet schoonmaken.

Heb je een hekel aan die klus? Neem dan zeker onze tips eens door. Dat spaart je volgende keer flink wat schuurwerk.
-Nadat je het laatste stuk vlees of vis gegrild hebt, prik je een grote halve ui op een vork. Wrijf vervolgens goed over alle spijlen van de hete rooster. Etensresten komen op die manier al gedeeltelijk los. Een halve citroen zou hetzelfde effect leveren.
-Leg de rooster zodra ie afgekoeld is in het gras en laat ‘m een nachtje liggen. De dauw zou de klus ietwat vergemakkelijken.
-Heb je geen gazon? Wikkel de rooster dan in oud krantenpapier, bevochtig het geheel en laat het een nachtje rusten. De meeste aangekoekte etensresten kleven ’s ochtends aan het papier.
-Heel wat mensen stoppen de afgekoelde rooster in een vuilniszak en voeger er daarna wat afwasmiddel en heet water aan toe. Een nachtje weken zou je flink wat schrobwerk besparen.
-Een stalen borstel is heel handig om de meest hardnekkige etensresten te verwijderen. Heb je dat niet? Gebruik dan een flinke prop aluminiumfolie.
-Soda lost eventueel vet op de roosters erg goed op.
-Vind je dat toch nog allemaal veel te veel gedoe? Wrijf je rooster volgende keer voor het bakken in met wat olijfolie (of andere plantaardige olie). Etensresten blijven dan veel minder goed kleven.

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet