Laatste nieuws:
Sirichan Mutsaerts vertelt graag over haar hobby: Mediteren

De bijzondere hobby van… Sirichan Mutsaerts!

Mediteren, we hebben er over gehoord, maar hoe het in zijn werk gaat is niet bij veel mensen bekend. Sirichan Mutsaerts (46) begon er in Thailand al mee, maar heeft zich er hier echt in verdiept. Het is haar grote hobby geworden, die ze graag met anderen deelt en de kennis overdraagt.

Tempel in ’s-Gravenwezel

“In ’s-Gravenwezel was vroeger een Boeddhistische tempel”, vertelt Sirichan. “Toen ik in Merksem woonde, hoorde ik van kennissen hier over. Als Thaise ben ik volgens de Boeddhistische religie opgevoed en ging in Thailand ook naar de tempel. Toen ik in Merksem woonde, ging ik naar die in ’s-Gravenwezel. Die verhuisde helaas naar Lede, bij Gent. Heel af en toe ga ik er nog wel naar toe. Als wij naar de tempel gaan, dan geven we eten aan de monniken en daarna mediteer je met hen.”

Jezelf begrijpen

“Bij mediteren ontspan je je helemaal, totdat je rustig bent. Dat moet je oefenen, elke keer weer. Belangrijk is dat je jezelf begrijpt en van jezelf houdt. Dat is niet egoïstisch, dat is normaal. Je moet de prioriteit niet aan andere mensen of dingen geven. Je moet terug naar jezelf. Er zijn drie soorten gedachten: positieve, negatieve en neutrale en je moet je concentreren op de positieve. Veel mensen dragen boosheid in zich mee, negatieve gedachten en negatieve energie. Daar kunnen ze zelf niet mee omgaan daardoor projecteren ze dat op anderen.”

Boosheid en negatieve gedachten

“Zo maken ze het zichzelf moeilijk, maar door hun projectie maken ze het anderen ook moeilijk, met het risico dat die zich van hen afkeren. Vroeger had ik ook boosheid in me en andere negatieve gedachten. Ik mediteerde wel, maar het lukte me niet om het negatieve los te laten. Een kennis stuurde me een filmpje dat ging over wie we eigenlijk zijn. Ik wilde er nog meer over weten en besloot te gaan leren over de oorsprong van de mens, van kind tot volwassenheid.”

Drie soorten energie

“Iedereen kent goed en slecht. Via de ‘New Faith Academy’, waar ik lessen ging volgen om inzichten te krijgen, leerde ik over drie soorten energie: wit, zwart en grijs (goed, slecht, neutraal). De zwarte, dus negatieve, energie, probeert te overheersen en de grijze draait mee met de winnaar. De witte gebruikt de zes elementen om terug te vechten: aarde, wind, water, vuur, lucht en geesten om de mens te creëren. Iedereen heeft de drie kleuren, maar alleen de witte zou mogen overheersen als je gelukkig wilt zijn. Behandel mensen met liefde en vergeving en keer je af van het negatieve. Negativiteit kan doorgegeven worden en jou beïnvloeden.”

Concentreer je op het positieve

“Je moet bij jezelf blijven. Concentreer je op jezelf en vraag of iets wit, zwart of grijs is. Een jaar geleden heb ik me nog meer verdiept in het mediteren en het daardoor omgaan met energieën. Bij mediteren denken veel mensen aan met gesloten ogen stilzitten, maar je kan het overal en te allen tijde doen door je te concentreren op je positieve energie. Dat kun je niet meteen, maar moet je geleidelijk aan leren. Je moet je negatieve gedachten leren herkennen en uit te zien bannen om je vervolgend te concentreren op het positieve.”

Inzichten delen

“Ook is het belangrijk dat je jezelf vergeeft en het verleden loslaat. Sommige mensen concentreren zich op hun fouten in het verleden en daardoor blokkeren ze zichzelf. Je moet kijken naar en blij zijn met wat je hebt en niet kijken naar wat je niet hebt. Vorig jaar kwam het idee in me op om deze inzichten te delen met anderen. Mijn vriendin in Kortrijk, met wie ik de opleiding deed, wilde dat ook. Dus één keer in de maand ga ik naar haar toe en begeleiden we mensen. Drie keer in de week doe ik dat online of bij mensen thuis hier in Essen als ze dat willen.”

Meditatie is voor iedereen

“Mensen die ook geïnteresseerd zijn kunnen me via Facebook contacteren, zodat ook zij hun innerlijk kunnen terugvinden. Meditatie is voor iedereen, overal, ongeacht leeftijd, religie of overtuiging!”

NN

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet