Laatste nieuws:
Kermisloop verwacht veel deelnemers

Kermisloop verwacht veel deelnemers

Sportievelingen maken zich stilaan op voor de 17de Putse Kermisloop. Op maandag 16 oktober, de dag voor de jaarlijkse wielerwedstrijd van Putse Kermis, worden de straten van Putte-Kapellen/Stabroek/Woensdrecht langs beide kanten van de grens ingepalmd door grote en kleine lopers. Het evenement wil ook dit jaar weer een gebeurtenis voor de ganse familie zijn. De start- en aankomstlijn wordt getrokken in de Ertbrandstraat, net voor de landsgrens tussen België en Nederland.

Je kan deelnemen aan Kidsruns, aan de jogging (5 km) of aan de wedstrijdloop (10 km). De eerste groep lopertjes (3 – 7 jaar) start om 18.30 uur voor een jogging van 500 m. De kinderen tussen 8 en 12 jaar lopen 1200 m en starten na de aankomst van de eerste groep. Vanaf 19.15 uur wordt het parcours vrijgemaakt voor de deelnemers aan de jogging (5 km). De wedstrijdloop over 10 km start om 20 uur.

Kermisloop verwacht veel deelnemers2

Het autovrije parcours loopt over straten langs beide kanten van de grens en is 5 km lang. De wedstrijdlopers leggen twee ronden af. Langsheen het parcours is er muzikale animatie voorzien en ondertussen draaien de kermisattracties op volle toeren.

Tijdig inschrijven

Deelnemen aan de jeugdlopen is gratis en voorinschrijven is niet verplicht. Alle deelnemertjes ontvangen aan de finish een leuke verrassing. Wie wil deelnemen aan de lopen van 5 of 10 km betaalt € 8 en moet zich vooraf aanmelden via www.kermisloop.be/inschrijven. Doe dat ten laatste op 6 oktober. Als je voor 5 oktober inschrijft en tijdig betaalt, ontvang je een gepersonaliseerd borstnummer. Ben je vergeten in te schrijven? Dan kan je tijdens de jaarmarkt op zondag 15 oktober tot 16 uur nog inschrijven bij Meubelen Bob Janssens in de Ertbrandstraat in Putte-Kapellen. De dag van de Kermisloop is inschrijven niet meer mogelijk.

Berrefonds

De organisatie van de Kermisloop schenkt dit jaar een groot deel van de opbrengst aan het Berrefonds. Het Berrefonds wil een houvast zijn voor ouders, grootouders, familie, vrienden en scholen op het moment dat men geconfronteerd wordt met het verlies van een kind.

Meer info op www.kermisloop.be

MLH

Foto: © Freepik

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet