Laatste nieuws:
VZW De Bende van Ellende presenteert de Bendecours

VZW De Bende van Ellende presenteert De Bendekoers

Het is de derde keer dat VZW De Bende van Ellende de Bendekoers organiseert.

Exact vijfentwintig jaar geleden

De eerste keer, in 2022, dat de VZW De Bende van Ellende de koers organiseerde, was het exact vijfentwintig jaar geleden dat er nog een wielerwedstrijd werd georganiseerd in Essen-Hoek.

Geschikte omloop

“Het idee voor de koers werd tussen pot en pint geboren”, vertel Jan Anthonissen. “Mijn schoonbroer, Peter Schepens, en ik gingen al jaren helpen bij wielerwedstrijden. We dachten: waarom niet zelf eens proberen iets te organiseren. Ik ben een traject gaan uitzoeken waar de wedstrijd eventueel zou kunnen plaatsvinden en vond een geschikte omloop van 4,2 kilometer bij café Hoek-City. Namelijk Moerkantsebaan, Verbindingsweg, Huybergsebaan en weer terug Moerkantsebaan, …”

Succes

“De vorige twee koersen waren al een succes en dat groeit elk jaar. We krijgen ook complimenten dat het een goed parcours is en een prachtige organisatie. Op dit moment hebben we zo’n tweehonderd inschrijvingen en veertig inschrijvingen van G-sporters. Alle inschrijvingen lopen trouwens nog tot de dag zelf. Deelnemers komen uit alle windstreken en van over de grens. Fanny Van Heybeeck heeft speciaal voor onze VZW een trofee gemaakt. Dit als groot blijk van haar waardering, dat we dit initiatief voor de wielerwedstrijd hebben genomen.”

De Bende van Ellende - Trofee - HDB_1024s

Vier onderverdelingen

“Er zijn vier onderverdelingen. De nummer 1 van elk onderdeel krijgt een trofee en bloemen, nummer 2 en 3 een trofee. Bij de deelnemers uit Essen krijgt de winnaar/winnares een kampioenschappentrui van Essen, bloemen, een trofee en een bon om bij de Kiekenhoeve te gaan eten. Nummer 2 krijgt een trofee en een bon voor De Vélo en nummer 3 een trofee en een bon voor Traiteur Annelies.”

Retrowedstrijd

“Dit jaar doen we voor de eerste keer een retrowedstrijd, met ouderwetse koersfietsen van voor de jaren ’80. Deelnemers moeten ouderwetse wielertenues dragen en een helm en mogen hun benen niet scheren, wat vroeger ook niet werd gedaan. Voor het vertrek van de retrorijders worden de deelnemers gelukgewenst door de burgemeester, gezegend door de pastoor en in gang geluid door de bellenman, net zoals vroeger de traditie was. De winnaar krijgt een palm, net zoals vroeger. Na de wedstrijd op zaterdag zijn er optredens in Hoek-City. Alle formaliteiten en optredens worden in Hoek-City door de gastvrije Tom en Nele mogelijk gemaakt!”

VZW De Bende van Ellende presenteert de Bendecours

Programma zondag

“Zondag is voor de miniemen (8 – 11 jaar), de G-sporters, ook met handbikes, en om 13:30 rijden de aspiranten (12 – 14 jaar). Bij de miniemen en aspiranten krijgen de nummer 1 bloemen en een trofee en 2 en 3 een trofee. De G-sporters krijgen allemaal een medaille.”

Geweldige sponsors

“Dankzij De Bende van Ellende, een perfect op elkaar ingespeeld team, vindt dit evenement elk jaar plaats. Maar het moge duidelijk zijn dat er geen koers mogelijk zou zijn zonder sponsors. We zijn onze geweldige sponsors dan ook zeer dankbaar voor hun onmisbare hulp!”

Praktisch

Wanneer: 27 en 28 april
Start: aankomst inschrijvingen: Café Hoek-City, Moerkantsebaan 268, Essen

Facebook

NN

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet