Laatste nieuws:
Lokale politie zoekt kandidaten

Lokale politie zoekt kandidaten

Op 4 mei 2024 van 11u tot 14u organiseren de politiekorpsen van Brasschaat, Noord (Kapellen-Stabroek) en Schoten hun tweede gezamenlijke jobdag in de lokalen van het GIB, Door Verstraetelei 50 Brasschaat. Iedereen met interesse in een job bij de lokale politie kan die dag kennis maken met de verschillende aspecten van het werk. Inschrijvers ontvangen bovendien een goodiebag!

Wat mag je verwachten?

De agenten vertellen je graag meer over de politie-uitrusting en tonen welke politietechnieken je onder de knie moet hebben. Ze laten je bovendien meekijken achter de schermen bij een verkeerscontrole en tijdens een interactieve quiz kan je je kennis over de verkeerswetgeving testen. Ook krijg je de kans om je speurderstalent boven te halen bij een recherchespel en kan je een deel van het wagenpark bewonderen.

Ben je overtuigd om agent te worden? Dan krijg je tips mee hoe je jezelf kan klaarstomen voor de toelatingsproeven tot inspecteur. Je krijgt meer informatie over de cognitieve proeven en de agenten geven je tips en tricks mee voor het succesvol afleggen van de sportproef.

Drie korpsen werken samen

De politiekorpsen van Brasschaat, Noord en Schoten, samen goed voor zo’n 300 medewerkers, werken sinds een aantal jaren actief samen. ’s Nachts en in het weekend worden de interventieploegen centraal aangestuurd vanuit één van de drie zones, verder is er samenwerking op niveau van recherchediensten en verkeer. Ook trainen de korpsen samen tijdens gezamenlijke oefeningen. Als medewerker in een van onze drie politiezones krijg je dus de kans om enerzijds in een klein korps te werken waar je bakken ervaringen kan opdoen en tegelijkertijd kan je ook in een zeer gevarieerde omgeving werken.

Een lokale politiezone staat synoniem voor lokale verankering: wij staan in voor de veiligheid en de leefbaarheid, dicht bij de burger, dag en nacht. De interventiediensten beantwoorden de noodoproepen. Burgers kunnen in de politiecommissariaten terecht om aangifte te doen van strafbare feiten, verliezen, e.d. Onze wijkinspecteurs houden een vinger aan de pols in hun wijk. Verder beschikt elk lokaal politiekorps over tweedelijns onderzoeksdiensten zoals de lokale recherche en de jeugdrecherche. De lokale verkeersdiensten zien toe op de verkeersveiligheid op het terrein van de gemeenten.

Ben je getriggerd en wil je meer weten over een job bij de lokale politie? Schrijf je dan zeker in via het digitale inschrijvingsformulier op https://bit.ly/jobpolpznoord. De deelnemers ontvangen ter plaatse een sportieve goodiebag.

MLH

Foto © Pixabay

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet