Laatste nieuws:
Jeugdbende in Kapellen voorgeleid voor de jeugdrechter en opgesloten

Jeugdbende in Kapellen voorgeleid voor de jeugdrechter en opgesloten

De voorbije weken werden verschillende minderjarige jongens in het centrum van Kapellen het slachtoffer van een gewelddadige jeugdbende. Die verzamelde steeds met 6 à 8 daders rond twee onschuldige, willekeurige slachtoffers, die ze zonder aanleiding slagen en verwondingen toedienden en trachtten te beroven van hun gsm, vape-toestel of andere bezittingen. De feiten in Kapellen speelden zich telkens af kort na school of tijdens de middagpauzes in en nabij winkelcentrum Promenade, aan het Dorpsplein en aan het Marktplein.

Gelijkaardige feiten

Al minstens vier gelijkaardige misdrijven gepleegd in Kapellen konden gelinkt worden aan dezelfde bende. Leden van deze bende pleegden eerder dit jaar gelijkaardige feiten in Antwerpen.

Arrestaties

Als resultaat van een grondig dadergericht onderzoek waarin de politie van de PZ Noord, justitie en de onderwijsgemeenschap efficiënt samenwerkten, konden 4 daders gearresteerd en voorgeleid worden voor de jeugdrechter. 3 van de 4 daders werden ondertussen overgebracht naar de gesloten Gemeenschapsinstelling De Grubbe. Een vierde dader kreeg strenge voorwaarden opgelegd door de jeugdrechter. Het onderzoek naar de andere verdachten loopt onverminderd voort.

De Politiezone Noord blijft alert en behoudt in de komende periode verhoogd toezicht om erover te waken dat de schoolgaande jeugd in Kapellen zich zorgeloos kan ontspannen na schooltijd of tijdens de middagen.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook137
Twitter
Follow Me
Tweet