Laatste nieuws:
Elke Wuyts en Kim Bijsterveldt - Hobby - Boksen

De bijzondere hobby van… Elke Wuyts en Kim Bijsterveldt!

Twee vrolijke vriendinnen die dezelfde hobby delen. Niks bijzonders zou je zeggen, dat doen er wel meer. Maar de hobby van Elke Wuyts (44) en Kim Bijsterveldt (43) is toch net even anders dan je zou verwachten…

De bijzondere hobby van Elke Wuyts en Kim Bijsterveldt: Boksen

Veel technieken

“Kim bokst al langer en vroeg me een keer mee te gaan”, vertelt Elke. “Zelf deed ik qua sport aan hardlopen. Bij de politie had ik al een opleiding zelfverdediging gehad en daar krijgen we regelmatig bijscholing van. Dus toen ze dat vroeg dacht ik: ‘Ja, ik wil wel eens gaan kijken’. Ik deed meteen een proefles en vond het erg leuk. Je kan je energie in boksen kwijt en je hoofd erbij leegmaken. Je mept een bokszak en de instructeur vertelt wat je moet doen. Er zijn namelijk heel veel technieken: hoe je staat, hoe je slaat (boven- of onderhands), links, rechts, opstoot, … De technieken die je bij de politie leert, zijn gericht op verdediging en traptechnieken. Bij boksen is het aanvallend en je hebt high en low kicks, die komen wel overeen met de technieken die we bij de politie leren.”

De bijzondere hobby van Elke Wuyts en Kim Bijsterveldt: Boksen

De energie sprak me erg aan

“Bij een sportschool deed ik aan BBB trainingen (borst, billen, buik)”, legt Kim uit. “Dat zijn best zware oefeningen om jezelf in vorm te houden. Maar ik vond het saai, ik kon er mijn hoofd niet bij leegmaken. Het is goed voor je lijf en conditie, maar ik haalde er geen voldoening uit. Bij diezelfde sportschool ben ik vier jaar geleden gaan boksen. De bokstrainingen waren op hetzelfde uur als wanneer ik de BBB oefeningen deed. Ik dacht toen: ‘Ik ga hiermee stoppen en ik ga boksen!’. De energie die er uitstraalde sprak me erg aan. Ik nam een proefles en vond het geweldig! Daarna heb ik me aangemeld en mijn eerste les was een groepsles. Dan sta je met zo’n 25 man en ieder heeft zijn eigen bokspaal.”

Kim Bijsterveldt - Hobby - Funboksen

Groepslessen en Privélessen

“Daarna ben ik twee lessen in de week gaan volgen, een groepsles en een privéles. Bij die privéles gaat het over je zelfverdediging. De trainer valt je aan met een ‘pool noodle’ die je moet afweren en die aanvallen gaan heel snel. Ik heb een beenbreuk gehad en we hebben lang getraind, en nog, om de kracht er weer in te krijgen. Dat heeft goed geholpen, maar ik ben er nog niet. Mijn dochter Lis bokst al sinds haar tweede jaar en mijn zoon Sil sinds zijn derde.”

Elke Wuyts en Kim Bijsterveldt: Hobby Boksen

Funboksen

“Eén keer in de week heb ik een bokstraining”, zegt Elke. “De tijd ontbreekt me om ook privéles te nemen, want naast het boksen ga ik, wanneer ik een uurtje heb, hardlopen en doe Pilatus. Dat zijn rek- en strekoefeningen om soepel te blijven op yoga basis. De groepsles doe ik altijd samen met Kim.”
“We doen altijd ‘funboksen’, dat is echt voor je conditie”, vult Kim aan. “Er is ook gewoon boksen, kickboksen en cardio-kickboksen. Maar met die andere variaties heb ik niks. Die doe je als duo, met een vaste partner. Je moet dus allebei kunnen én je moet er helemaal op kunnen vertrouwen dat die je niet raakt. Funboksen is breder, het heeft meer elementen: buikspieren, conditie, uithoudingsvermogen. Echt boksen is meer basic. Op dit moment denken we er nog niet aan om uit te breiden naar gewoon boksen, maar dat kan nog komen.”

Elke Wuyts - Hobby Boksen

Slimme bokszak

Voor de personal trainingen is er inmiddels een slimme bokszak. Met deze slimme bokszak kan je je vooruitgang meten en voor ons zichtbaar maken, heel tof! Via sensoren in de bokszak worden gegevens over kracht, snelheid en conditie rechtstreeks naar een tablet in de bokszak gestuurd. Je kunt dan onmiddellijk je prestaties zien, zoals intensiteit, hoeveelheid stoten en kracht, en ook delen met andere sporters. Dit zorgt voor nog meer fun (en motivatie!).

Foto’s: Kim Bijsterveldt, Noordernieuws.be

NN

Heb jij ook zo’n bijzondere hobby waar je graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op en we nemen je graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat je in Essen of omgeving woont.

Facebook209
Twitter
Follow Me
Tweet

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.