Laatste nieuws:
Kim Bijsterveldt - Gluurpiet actie en ontbijtservice - KSV Wildert - Essen - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_2808u75
Kim en dochter Lis

KSV Wildert verzorgt heerlijke ontbijten

Ook voor verenigingen is het een moeilijke tijd, die ten koste gaat van de inkomsten. Maar het is duidelijk dat ook de sociale contacten heel erg gemist worden.

Sociale gebeurtenissen worden erg gemist

Door de corona gaan veel activiteiten voor de jeugd niet door, dat geldt ook voor KSV Wildert. Trainingen voor kinderen onder de twaalf jaar gaan door, onder strikte voorwaarden, maar wedstrijden niet. Dat scheelt veel inkomsten, ook omdat de kantine gesloten is. De man van Kim Bijsterveldt, Johan, is trainer bij KSV Wildert en zoon Sil traint er ook. “Natuurlijk merken we dat”, zegt Kim. “Maar wat ook erg gemist wordt zijn de sociale gebeurtenissen, zoals de mosselavond, familie- en bingo avond, het Sinterklaasfeest… Ik merk het ook sterk als onze kinderen gaan trainen, want dan kletsen ze veel meer met de andere kinderen dan anders.”

Kim Bijsterveldt - Gluurpiet actie en ontbijtservice - KSV Wildert - Essen - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_2801s80

Gluurpieten

“Een vriendin startte in Nederland een Gluurpietenactie, geïnspireerd door de Berenactie tijdens de eerste lockdown. Op de website van KSV Wildert hebben we een bericht geplaatst van Sinterklaas, waarin hij vertelde dat hij vanwege de maatregelen niet kon komen. Maar hij had wel Gluurpietjes uitgedeeld, die achter de ramen konden worden geplaatst. Van de website konden kinderen een afstreepkaart downloaden en uitdraaien, waarop de nummers van de huizen met een Gluurpiet konden worden ingevuld. Daarna konden ze die in de Sinterklaasbrievenbus op de Kalmthoutsesteenweg 226 doen. Zo konden ze coronaproof buiten lekker bezig zijn en er zijn 170 formulieren binnengekomen! Alle inzenders krijgen een heerlijke Callebaut chocoladetablet, gemaakt door chocolatier Franca Verhoeven. Er kunnen nog tot morgen, woensdag 2 december, afstreepkaarten worden bezorgd. De kinderen van U12 zullen de presentjes in de brievenbussen van de deelnemers doen.”

KSV Wildert verzorgt heerlijke ontbijten
Mats (links) en Mil Deruyter
Ontbijtactie

“Om inkomsten te genereren organiseren we een ontbijtactie en de inschrijvingen daarvoor lopen tot en met zaterdag 5 december. Je kan dan een verrassingsontbijt bestellen, voor volwassene, luxe of een kinderontbijt. Ik kan wel verklappen dat er bij het luxe ontbijt lekkere Cava zit. Met de inkomsten hiervan wordt de club gesteund. De ontbijten kunnen via de website worden besteld of via het bestelformulier dat je kan downloaden. Dat formulier kun je, samen met het gepaste bedrag, in een envelop in de brievenbus doen bij een van de volgende adressen: Patrick Kustermans – Kalmthoutsesteenweg 149, Erik De Crom – Rooiendamlaan 17, de Sinterklaasbrievenbus – Kalmthoutsesteenweg 226, Erwin Van Loon – Oude baan 92.”

“De ontbijten worden coronaproof geleverd op 13 december tijdens drie tijdvakken. Van 07:30-08:30, 08:30-09:30 en van 09:30-10:30. Dat wordt dus heerlijk ontbijten en meteen KSV Wildert steunen!”

NN

Facebook287
Twitter
Follow Me
Tweet