Laatste nieuws:
Groen kleedje voor plein bib

Groen kleedje voor plein aan bib

Aan de Bib van Wuustwezel zijn werken gestart om het plein te ontharden en vergroenen. Hiervoor wordt zo’n 500 m2 aan stenen uitgebroken en vervangen door een grasveld met bloemen, struiken en enkele bomen. De plannen hiervoor zijn mee uitgedacht door jongeren.


“Het plein voor de Gashuishoeve op de hoek van de Dorpsstraat en de Biest is nu een grijze vlakte”, zegt schepen voor openbare werken Kris Van Looveren. “Dat gaat de komende weken ingrijpend veranderen. Tegen begin juni ligt hier een mooi groen plein, waarvoor we inspraak hebben gevraagd aan de plaatselijke jeugd.”

“Hun input is mee verwerkt in de plannen”, aldus Van Looveren. “Zo komt er op vraag van de jongeren een heuveltje, zitbanken in een ronde en een picknickbank. Er komt ook een betere fietsenstalling en een fietspad naar de achterzijde van de bib. In een latere fase laten we dat aansluiten op een nieuwe fietsverbinding van de Kampweg tot de Biest. Dan zullen we ook de achterzijde van de bib nog uitbreken en ontharden.”

“De werken worden uitgevoerd door aannemer Van den Bogerd. Die heeft normaal gezien dertig dagen nodig om de klus te klaren, als het weer niet te veel roet in het eten strooit uiteraard. De aanplantingen worden uitgevoerd in de loop van het najaar en volgend voorjaar. In afwachting wordt alles voorlopig ingezaaid met bloemen en éénjarige planten”, zo besluit de schepen.

Tijdens de werkzaamheden blijft de bib steeds bereikbaar. De bib heeft immers meerdere ingangen. Als de aannemer bezig is aan de ene ingang, kan de andere worden benut.

Groen kleedje voor plein bib

Bron: Gemeente Wuustwezel
Foto’s: Gemeente Wuustwezel

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet