David Van der Poel topfavoriet in Putte-Kapellen

David Van der Poel topfavoriet in Putte-Kapellen

Putte-Kapellen maakt zich op voor de jaarlijkse Sluitingsprijs. Dit jaar staat op dinsdag 17 oktober de 88ste editie van deze wielerwedstrijd voor profs Elite en U23 met contract op de kalender.

Organisatie van Karakterkoersen

De traditionele afsluiter van het wielerseizoen, die voor het eerst in 1929 verreden werd, dreigde enkele jaren geleden te verdwijnen, maar is sinds 2019 overgenomen door de organisatie van Karakterkoersen. Onder impuls van voorzitter Ben Simons organiseert Karakterkoersen ook de Antwerp Port Epic, de Memorial Rik Van Steenbergen en de Schaal Sels. Vorig jaar kwam Arne Marit nog als eerste over de finishstreep. De erelijst telt heel wat ‘beroemde’ toppers waaronder Eddy Merckx, Herman Van Springel, Adrie van der Poel en Taco van der Hoorn.

David Van der Poel topfavoriet in Putte-Kapellen3

“Je mag erop rekenen dat het dit jaar weer een spannende wedstrijd wordt, zegt voorzitter Ben Simons. Ik tip op David Van der Poel als kandidaat voor de overwinning””, vervolgt hij. “David was tweede in de Schaal Sels, achter zijn ploegmaat Lionel Taminiaux van het Alpecin – Deceuninck Development Team. Nu kan hij hier in de voetsporen van vader Adrie treden die de Sluitingsprijs drie keer op zijn palmares schreef. Ook Pjotr Havik, winnaar in 2019, komt aan de start en is gebrand op een nieuwe zege op de grens tussen Nederland en België.”

Veel volk

Wanneer iemand van de familie Van der Poel, met roots in Hoogerheide en woonachtig in Kapellen, aan de start verschijnt, zijn de thuis-supporters massaal op post. Het wordt zeker en vast over de koppen lopen in het grensdorp. Reken maar dat, wanneer de weergoden goed gezind zijn, meer dan 10.000 wielerliefhebbers langs de kant zullen staan om hun favorieten aan te moedigen. “Maar de koers in Putte-Kapellen is een volksfeest van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat”, weet Ben Simons. Wil je alles van dichtbij beleven ben je om 11 uur present voor de voorstelling van de renners op het Douaneplein. Daar wordt de start gegeven om 12 uur. De aankomst in de Ertbrandstraat wordt verwacht rond 15.30 uur.

David Van der Poel topfavoriet in Putte-Kapellen2

Acht ronden

De renners rijden in totaal acht ronden (158.3 km) met start op de grens in Putte-Kapellen. Dan gaat het via een ommetje in Nederlands Putte via het Oud Broek naar Berendrecht en Stabroek. Via de Abtsdreef, Dorpsstraat en het Hoogeind en de Driehoek komen de renners terug in de Ertbrandstraat.

De wedstrijd is ook live te bekijken vanaf 13.30 uur via ATV, TV Oost en de website van Gazet van Antwerpen.

MLH

Foto: © Karakterkoersen / Gregory Van Gansen & MLH

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!