Laatste nieuws:
Kapelse Sprint organiseert fietshappening in winkelcentrum02

Kapelse Sprint organiseert fietshappening in winkelcentrum

Sinds enkele jaren wordt in Kapellen begin augustus, naar aanleiding van de jaarlijkse kermis, een wielerwedstrijd georganiseerd voor heren (elite zonder contract en beloften) en voor dames (elite met en zonder contract en beloften). De wedstrijd, die over een gesloten omloop in het dorpscentrum verloopt, wint jaar na jaar meer aan belang. Dit jaar staat de vijfde editie op het programma op dinsdag 1 augustus 2023.

Happening

Naar aanleiding van de koers, organiseert ‘De Kapelse Sprint’ een wielerhappening in Shopping Promenade op zaterdag 22 juli. Tussen 13 en 16 uur kunnen kinderen tot en met 12 jaar een behendigheidsproef afleggen op de fiets. Het parcours is uitgetekend op het centrale middenplein van het winkelcentrum. De fietsen – in alle formaten – worden aangeleverd door de lokale fietsbieb. Een eigen tweewieler moet je buiten op de fietsenstalling laten. Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen kan ter plaatse gewoon deelnemen. Elke deelnemer ontvangt onmiddellijk een leuk geschenkje en kan deelnemen aan een tombola waarbij ook nog enkele mooie prijzen te winnen zijn.

Kapelse Sprint organiseert fietshappening in winkelcentrum

Diefstalpreventie

Ook de politie zone Noord is aanwezig in het winkelcentrum schuin over de ingang van het bankkantoor van BNP Paribas Fortis. Tussen 13 en 16 uur worden daar fietsen gelabeld. Neem je fiets bij de hand en wandel via de ingang aan de Antwerpsesteenweg naar de infostand en laat je fiets labelen. Nadien kan je hem parkeren aan de inkom van het shoppingcenter Promenade Kapellen. Om geen schade aan de fiets toe te brengen, wordt een sticker of label met rijksregisternummer op de fiets aangebracht. Dit label is moeilijk verwijderbaar en zorgt ervoor dat jouw fiets minder interessant is voor een fietsdief. Bovendien kan de politie een gemerkte fiets sneller teruggeven aan de eigenaar.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet