Laatste nieuws:
Academie wordt festivalterrein

Academie wordt festivalterrein

Op 3,4 en 5 mei staan de deuren van de Academie voor Muziek en Woord in Brasschaat wagenwijd open. Het is een heel weekend feest in de academie met een heus festival met concerten door jong en oud, van ensembles over orkesten tot koren, van klassiek over jazz pop rock tot experimentele muziek.


Festivalweekend

Vrijdagavond 3 mei wordt om 17.15 uur de aftrap gegeven met een concert van kamermuziek in de concertzaal. Op zaterdag kan je vanaf 11 uur genieten van de optredens in de zaal, de festivaltent of enkele lokalen van de academie. Om 14.30 uur mag je de stembanden smeren tijdens de grote Sing Along in openlucht. De eerste dag wordt afgesloten door enkele dj’s die ook hun opleiding krijgen aan de academie. Zondag 5 mei staat er weer een goed gevuld programma op de agenda vanaf 11 uur. Zowel solisten, ensembles als orkesten zie je op het podium verschijnen. Van de jongste tot de meer ervaren leerlingen en ook de leerlingen uit de nieuwe richtingen experimentele muziek en DJ kan je aan het werk zien en horen. Doorlopend zijn er ook open lessen, open repetities, try-outs en is er een heuse
instrumentenmarkt.

Voor een overzicht surf je naar https://academiebrasschaat.be/festival. Voor de try-outs schrijf je best vooraf in via de website.

Bereikbaarheid

Je vindt de Academie aan de Ploegsebaan 144 in Brasschaat. Gelieve zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Parkeren kan in de omgeving of aan de Kerk Bethanie (Lage Kaart 564). De parking van de academie zelf is onbereikbaar gedurende het hele festivalweekend.

MLH

Foto: © Piaxbay

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet