Laatste nieuws:
Hans Francken maakt affiche bekend voor HF Festival

Hans Francken maakt affiche bekend voor HF Festival

Vandaag kondigden Hans Francken en Dave Vercauteren een hele reeks nieuwe namen aan voor HF Festival. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus halen ze weer het kruim van de Vlaamse popmuziek naar Essen. Het wordt de zesde editie van het festival met ronkende namen als Pommelien Thijs, Bart Peeters maar ook nieuw talent krijgt er een podium. Uiteraard is er ook weer de Hans Francken Invites formule op zaterdag, waarbij Hans samen met zijn begeleidingsband verschillende toppers (waaronder Aaron Blommaert, Stan van Samang, …) ondersteunt. Tickets en info via www.HFFESTIVAL.be

Spannende mix tussen nieuw talent en klepper van formaat

“Nieuwe editie, nieuwe affiche, helemaal gerebrand” steekt Hans Francken van wal. “Ik ben verheugd over de nieuwe huisstijl. Medeorganisator Dave Vercauteren en zijn team gingen daarmee aan de slag, en het resultaat mag er zeker zijn.” Het programma belooft alweer een leuke mix tussen nieuw talent en bekende namen. Op vrijdag 9 augustus is er onder meer IIII (FOUR) te zien. Deze vier dames deden een aantal jaar geleden nog mee aan de Voice Kids, bulken van het talent en vormen nu dus een krachtig kwartet. Dat dergelijke nieuwe en talentvolle acts speelgelegenheid krijgen vinden ze belangrijk bij HF Festival. Ook LEEZ speelt op vrijdag. De zus van Metejoor timmert ook aan eigen werk en deed onlangs nog een coverreeks op de radio bij JOE.

“Je kan me misschien bevooroordeeld vinden maar LEEZ is echt één van de beste zangeressen die we momenteel rijk zijn. Ze kan echt in het rijtje met grote namen” aldus Francken. “En dan hebben we nog Bart Peeters en De Ideale Mannen als klap op de vuurpijl voor de eerste dag. Bovendien komen twee van de ideale mannen komen ook uit de regio. Bart Peeters in Essen, moet je wel gezien hebben vind ik. Dat wordt een feestje van voor tot achter” gaat Francken verder.

Koningin van de Vlaamse pop en Hans Francken Invites op zaterdag

Op de tweede festivaldag, op zaterdag 10 augustus, is Loes Francken te zien. De dochter van Hans Francken werkt als productieassistent bij verschillende muziekshows en programma’s maar af en toe zelf spelen en proeven van het podium is nog steeds haar grote passie. Nog meer vrouwelijke stemkracht met Impact. Impact deed onlangs op Radio 2 een reeks a capella covers van onder andere Belle Perez, Metejoor, Bart Kaell, enz. “We vinden het fijn om deze vocale groep ook een plaats te geven op ons podium. Maar de koninging van de avond is natuurlijk Pommelien. Het is één van de grootste kanonnen die er te boeken zijn deze zomer. Heel blij dat het ons gelukt is om Pommelien te strikken voor Essen. Want ze staat op de grootste festivals zoals Pinkpop, Pukkelpop, … Dus wel echt een stunt dat ze bij ons te gast is” glundert Hans Frankcen. Na Pommelien op zaterdag speelt Hans Francken natuurlijk ook zelf met zijn gekende formule: Hans Francken Invites.

Met zijn begeleidingsband ondersteunt Hans verschillende kleppers die elk een greep uit hun hits brengen. Onder andere Aaron Blommaert, Stan van Samang, Sonny Vande Putte (winnaar Starstruck VTM), … zullen de revue passeren en zorgen voor een spervuur aan hits. Nog niet alle namen werden gelost, er worden nog enkele achter de hand gehouden als verrassing. Tickets en info via www.HFFESTIVAL.be.

Dat er deze zomer zo een gevarieerd aanbod staat in Essen, charmeert ook de gemeente. “We zijn als gemeente heel blij dat er een initiatief is zoals HF Festival. Zo’n affiche, heel fijn dat zoiets in Essen staat, zo’n programma en aanbod“ aldus Helmut Jaspers, schepen cultuur.

Praktisch

Hans Francken Festival
9-10 augustus 2024
Oude Baan, Essen
Tickets/info www.HFFESTIVAL.be

Bron en foto: Comedyshows

Facebook32
Twitter
Follow Me
Tweet