Laatste nieuws:
Veel standhouders present op Kapelse Dorpsdag

Veel standhouders present op Kapelse Dorpsdag

Tijdens de Dorpsdag in Kapellen op zondag 26 mei 2024 kan je tussen 10 en 20 uur opnieuw kuieren door de autovrije straten van het dorpscentrum; je kan er volop smullen, drinken en snuisteren in allerlei kraampjes en stands.


Tussendoor mag je genieten van muziekoptredens en demonstraties vanverschillende Kapelse verenigingen en natuurlijk gooien veel lokalemiddenstanders de deur voor jou open. Voor wie meer actie wil, zijn er kermisattracties in de Guyotlei en op het Dorpsdagparcours. Verzamelaars kunnen snuffelen op de rommelmarkt op de Kapelsestraat ter hoogte van het park.

Autovrij parcours

Op het volledige parcours tekenen in totaal meer dan 240 standhouders present. Vanaf 6 uur tot 22 uur is Kapellen-centrum grotendeels autovrij. De Antwerpsesteenweg, Dorpsstraat-Kapelsestraat, Hoevensebaan en Stationsstraat vormen opnieuw de ‘centrale assen’ van de festiviteiten. Ook aan het begin van de Christiaan Pallemansstraat, op het Dorpsplein, in de Guyotlei, Korte Vredestraat en Vredestraat staan diverse standhouders, handelaars en verenigingen.

Alle handelaars van Shopping Promenade (m.u.v. Carrefour) zwaaien de deuren open van 11 tot 18 uur. Tussendoor kan je daar op het middenplein om 14.30 uur genieten van muziek door covergroep ‘Save The Date’.

Muziek en animatie

De doedelzakspelers van de Red Hackle Pipe Band blazen om 11 uur de Dorpsdag officieel op gang op het Dorpsplein met daarna een rondgang over het parcours van de Dorpsdag. Geregeld zijn er langs het Dorpsdagparcours demonstraties van Let’s Connect (dans), Artgym (acrogym), Cynopolis (hondenschool) en Start 2 Rescue (reanimatie en AED).

Op het hoofdpodium op het Dorpsplein is Gene Thomas present om 16 uur. Hij zet het plein zeker in vuur en vlam. Wie houdt van het stevigere coverwerk, wordt op zijn wenken bediend om 18 uur door Vic Smetley & The Bastards. Deze ‘local hero’ heeft zeker zijn plek verdiend op het dorpsdagpodium. Ook in verschillende cafés kan je de ganse dag genieten van livemuziek en dj’s.

Parkeren

Je kan tot 20.30 uur gratis parkeren in Shopping Promenade (in- en uitrit via Antwerpsesteenweg). Ook in de ondergrondse parkings Watertoren en Bruggeske (bereikbaar via Hoevensebaan / Kerkstraat) kan je de hele dag je wagen kwijt. Op het Marktplein is een ruime bovengrondse parking. Meer info kan je vinden op www.kapellen.be/dorpsdag .

Openbaar vervoer

De trajecten van de buslijnen die normaal door Kapellen-centrum rijden, wijzigen lichtjes. De details vind je op www.delijn.be of verneem je via 070 22 02 00. Uiteraard kan je Kapellen ook bereiken met de trein.

Alle info over de Dorpsdag 2024 kan je ook lezen op www.kapellen.be/dorpsdag-2024 .

MLH

Foto: © MLH

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet