Laatste nieuws:
Kalmthoutse Straatfeesten 2024

Kalmthoutse Straatfeesten 2024

Tijdens Pinksterweekend 2024 (17-18-19 mei) is het weer zover: de enige echte Kalmthoutse Straatfeesten. Een 60-tal artiesten zal schitteren op één van onze 3 podia (Estaminet Mainstage, Bibstage en Café Cornet), of voor de nodige animatie zorgen her en der op het terrein.


Een kleine greep uit de line-up: The Eggs, Laura Lynn, judith, Annelies Brosens, Lotte De Clerck, Kurkdroog en Omdat Het Kan, maar ook het Amerikaanse Dog Eat Dog en de wereldband Tamikrest zullen op onze mainstage het beste van zichzelf geven. Nieuw dit jaar: op vrijdag openen we na 3 succesvolle Café Cornet avonden ook onze Bibstage, R_A_V_E_D by STANNE. Dit 15-jarige talent is 100% in haar nopjes achter een dj booth. Vorige editie was ze dé ontdekking, dit jaar mag ze haar eigen stage hosten.

Onze vaste crew is reeds maanden in de weer om er wederom een spetterende editie van te maken, en de focus ligt al maar meer op een veilig en verantwoord evenement. Ik moet u niet vertellen dat het beleid betreffende reglementering voor middelgrote festivals als het onze niet heeft stilgestaan heeft, en wij dus genoodzaakt zijn om hiermee aan de slag te gaan. Zo is er o.a. een doorgedreven samenwerking met de veiligheidsdiensten en werken we samen met een aantal gespecialiseerde bedrijven (podiumbouw, elektriciteit, …).

Geen klein brood meer, maar wel met een resultaat dat de laatste jaren steeds meer professioneel oogt en ook is! We hebben uiteraard ook regelmatig contact met Artes en de patrimoniumverantwoordelijke van de gemeente, want zoals u weet is de bouw van het nieuwe gemeentehuis volop aan de gang. Dit vraagt dus zeker onze aandacht.

Over het gehele terrein (dus ook bij Gino’s Fritbar, De Kroon en De Zoeten Inval) zal er gewerkt worden met 100% recycleerbare/herbruikbare bekers. Er zal bovendien geen borg gevraagd worden. Uiteraard rekenen we wel op de bereidheid van de bezoekers om de bekers terug in te leveren. Tijdens het weekend zijn er tal van vrijwilligers en verenigingen actief op ons terrein, voor en achter de schermen.

We verwachten een 18-duizendtal bezoekers, hebben een mooi aantal partners kunnen overtuigen en mogen rekenen op de volledige steun van de gemeente Kalmthout. Het overgrote deel van onze subsidie stroomt bovendien terug naar de verenigingen. Een team van (semi)professionele foto- en videografen loopt een heel weekend rond om alles netjes in beeld te brengen.

Last but not least: de toegang tot het evenement is zoals steeds volledig gratis. Wel kunnen de mensen een steunbandje kopen (€ 5), waarmee ze bovendien onbeperkt naar het wc-park kunnen gaan.

Bron: VZW Straatfeesten
Foto: PxHere

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet