Laatste nieuws:
Boekeninzameling Huis van het Kind voor Kringwinkel De Cirkel

Boekeninzameling Huis van het Kind voor Kringwinkel De Cirkel

Het Huis van het Kind Wuustwezel zamelde de voorbije weken (oude) kinderboeken in voor kringwinkel De Cirkel en riep iedereen op om hetzelfde te doen. Het initiatief wil zo een tweede leven geven aan kinderboeken die nog in goede staat zijn, maar niet meer gelezen worden. De ingezamelde boeken werden gisteren geschonken aan de kringwinkel.


Schepen van o.a. gezinsbeleid Ilke Pompen (CD&V) benadrukt het belang van deze inzameling: “We willen hiermee in de eerste plaats de lokale sociale economie ondersteunen. De medewerkers hier krijgen in deze en andere kringwinkels een kans op de arbeidsmarkt. Ook willen we nog eens aantonen dat de kringwinkel er echt voor iedereen is en verlagen we zo de drempel die er misschien is voor sommigen. Iedereen kan hier terecht om spullen af te geven. En iedereen kan hier tweedehandsspullen komen kopen aan toegankelijke prijzen.”

Gisteren kwam schepen Ilke Pompen namens het Huis van het Kind vier volle dozen met kinderboeken afgeven, die in de kringwinkel weer verkocht zullen worden aan een lage prijs. Vanaf 11 mei loopt er namelijk een speciale boekenactie in De Cirkel, waarbij alle boeken verkocht worden aan één euro per stuk.

Je vindt kringwinkel De Cirkel aan de Kalmthoutse Steenweg 193 in Wuustwezel. Ook na deze actieperiode kan je er terecht om boeken of andere spullen te doneren.

Bron en foto: lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet