Laatste nieuws:
Huis van het Kind Wuustwezel zamelt speelgoed in voor Kringwinkel De Cirkel
Links schepen Ilke Pompen

Huis van het Kind Wuustwezel zamelt speelgoed in voor Kringwinkel De Cirkel

Na een succesvolle boekeninzameling eerder dit jaar, bundelden het lokaal bestuur Wuustwezel, Huis van het Kind Wuustwezel en Kringwinkel De Cirkel de voorbije weken opnieuw hun krachten voor een speelgoedinzamelactie. Woensdag werd de inzameling afgesloten met de levering van een flink gevulde gemeentelijke bestelwagen vol speelgoed aan de Wuustwezelse kringloopwinkel.

Geschikt als cadeau

Het doel van de actie was om speelgoed te verzamelen dat nog in goede staat is en dus geschikt als cadeau tijdens de komende feestmaand. In het Huis van het Kind werd zo een aanzienlijke hoeveelheid speelgoed en knuffels ingezameld, vooral door ouders die er speelgoed doneerden dat hun kinderen niet meer gebruiken. En de stapel werd nog wat groter door de bijdragen van het gemeentepersoneel, want ook in het gemeentehuis en het Sociaal Huis was er een inzamelpunt.

Positieve impact

Schepen van o.a. jeugd en gezinsbeleid Ilke Pompen (CD&V) overhandigde woensdag samen met de technische dienst het ingezamelde speelgoed aan Kringwinkel De Cirkel. De levering bestond uit heel wat dozen en zakken gevuld met gezelschapspelletjes en knuffels – zelfs nog nieuwe items. Schepen Ilke Pompen benadrukt de waarde van deze samenwerking: “Wat een fijne samenwerking! Het is geweldig om te zien hoe tweedehandsspullen een positieve impact kunnen hebben. Tegelijkertijd ondersteunen we de sociale tewerkstelling die de Kringwinkel biedt.”

Absolute meerwaarde

Kringwinkel De Cirkel biedt een breed scala aan (tweedehands)producten tegen lage prijzen, waaronder speelgoed, boeken, huishoudelijke artikelen, kleding, meubels en meer. Hun aanbod is een absolute meerwaarde voor mensen met een beperkt inkomen, maar iedereen is er welkom. Klanten van de Kringwinkel dragen bij aan een circulaire economie en ondersteunen sociale werkgelegenheid.

Wie nog speelgoed of boeken in goede staat willen doneren, kan daarvoor steeds. terecht bij Kringwinkel De Cirkel aan de Kalmthoutsesteenweg 193 in Wuustwezel.

Bron en foto: Lokaal Bestuur Wuustwezel