Laatste nieuws:
Een unieke loopbaan voor iedereen op Campus Coppens

Een unieke loopbaan voor iedereen op Campus Coppens

Het woord ‘loopbaan’ heeft in Brasschaat sinds 14 maart een dubbele betekenis. Nu heeft Brasschaat ook een ‘echte’ loopbaan, die aangelegd werd op het bedrijventerrein Campus Coppens in wijk Maria-ter-Heide. Het is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Campus Coppens vzw, de gemeente en Sport Vlaanderen.

De nieuwe ‘Loopbaan’ helpt je carrière niet vooruit, wel je conditie. Het is een uitgestippelde route die je tijdens, tussen of na de werkuren al joggend of wandelend kan afleggen. “Sport Vlaanderen werkte het concept ‘Loopbaan’ uit in het kader van de actie ‘Sport op het werk’. Met de ‘Loopbanen’ willen we werknemers vlak bij hun werkplek de mogelijkheid geven om te sporten en te bewegen,” zegt Lieve Claes, coördinator bovenlokale werking van Sport Vlaanderen.

Perfecte aanvulling

Op dit moment zijn er al tien Loopbanen in Vlaanderen. Brasschaat is de elfde en later dit jaar zullen er nog drie loopbanen geopend worden in Kortrijk en één in Temse en Zottegem.” We zijn blij en trots dat Sport Vlaanderen Loopbaan nr elf aan ons toevertrouwt,” zegt sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA). “Deze Loopbaan is een perfecte aanvulling in ons sportaanbod. Brasschaat zet in om iedereen aan het sporten te krijgen. Door vandaag sportparticipatie tijdens werkuren te omarmen, investeren we niet alleen in de gezondheid en het welzijn van de werknemers. We investeren ook in het succes van de organisatie.” In Brasschaat werkte Sport Vlaanderen en de gemeente intens samen met de bedrijven Quares, Campus Coppens vzw, Pronails en Acta om het project te realiseren.

Een unieke loopbaan voor iedereen op Campus Coppens 2

Iedereen welkom

De focus van de ‘Loopbanen’ ligt in eerste instantie op bedrijven, maar ze zijn evengoed toegankelijk voor het brede publiek. Door met verschillende lussen te werken is Loopbaan Campus Coppens perfect voor zowel ervaren lopers als recreatieve wandelaars. “We promoten zo niet alleen sportieve werkpauzes, maar ook actieve wandelvergaderingen. Voor ieder wat wils,” glimlacht schepen van sport Adinda Van Gerven (N-VA). “We bieden onze inwoners al een waaier aan sportmogelijkheden aan, nu zetten we onze bedrijven in beweging. We investeren niet alleen in de gezondheid en het welzijn van de werknemers, maar ook in het succes van de organisatie”. Op Campus Coppens kan je een eerste startbord vinden. Een tweetal kilometer verderop, bij Salons De Groene Jager, staat een tweede startbord. Het is de ideale startlocatie voor nog een loopbaan van 3 kilometer. Hier worden immers vele vergaderingen en bedrijfsworkshops georganiseerd. Onderweg kan je aansluiten op de lussen van Campus Coppens.

Meer info over de ‘Loopbanen’ kan je nalezen op www.sport.vlaanderen/bedrijven/overzicht-van-alle-producten-en-diensten/loopbaan/

MLH

Foto: © Sportdienst Brasschaat & Freepik

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet