Laatste nieuws:
Vijf jaar Klimaatparlement een bron van inspiratie en samenwerking

Vijf jaar Klimaatparlement: een bron van inspiratie en samenwerking

Het Domein Martinus was afgelopen vrijdag het toneel van de vijfde editie van het Klimaatparlement, een uniek initiatief dat enkele jaren geleden werd opgezet door enkele klimaatbewuste burgers. Wat begon als een idee om mensen met een passie voor het klimaat samen te brengen, is uitgegroeid tot een inspirerend evenement waar bedrijfsleiders, leidinggevenden en academici samenkomen om te brainstormen over klimaatgerichte projecten.

Vijf jaar Klimaatparlement: een bron van inspiratie en samenwerking
Ann De Bie
Intrigerende teaser

De dag begon met intrigerende teaser van maximaal tien minuten, professioneel geleid door de gerenommeerde journaliste Ann De Bie. Vervolgens kregen de deelnemers de kans om drie van de zes voorgestelde projecten te selecteren. Samen met de betrokken bedrijven werd er gebrainstormd over hoe deze milieu bewuste projecten opgeschaald, haalbaar en succesvol kunnen worden gemaakt. Het doel is om deze ideeën vleugels te geven en zo een positieve impact op het klimaat te realiseren. Of het nu gaat om kinderkleding (BazarCezar), thuisbatterijen (My Grid), zwaartekrachtgolven (Einsteintelescoop), in laboratorium gekweekte vis (Fishway), duurzame tweedehandswagens (Cardoen) of waterthermiek (Extraqt), elk onderwerp is boeiend om naar te luisteren en door te vertellen.

Vijf jaar Klimaatparlement: een bron van inspiratie en samenwerking
De 5 afgevaardigden de voorgestelde projecten vrnl Ann De Bie, Cardoen, Fishway, BazarCezar, Extraqt, Einsteintelescoop en My Grid
Mentale stimulans

Wat dit evenement zo bijzonder maakt, is de unieke sfeer waarin iedereen samenwerkt en zich betrokken voelt. Het geeft een gevoel van voldoening om actief bij te dragen aan het oplossen van klimaatproblemen. Het Klimaatparlement biedt niet alleen een intellectuele boost, vergelijkbaar met een energiedrankje, maar ook een mentale stimulans om het verschil te maken.

Vijf jaar Klimaatparlement: een bron van inspiratie en samenwerking
Liesbeth Verstreken, burgemeester van Zoersel
Groeiende erkenning

De openingsspeech van het evenement werd verzorgd door niemand minder dan burgemeester Liesbeth Verstreken, die de nadruk legde op het belang van dergelijke initiatieven in de strijd tegen klimaatverandering. Bovendien was de aanwezigheid van de CEO van de Nationale Loterij een opmerkelijk moment, waarbij hij uitlegde waarom het Klimaatparlement een donatie heeft ontvangen. Dit onderstreept de groeiende erkenning van het belang van duurzame initiatieven in zowel de publieke als de private sector.

Vijf jaar Klimaatparlement: een bron van inspiratie en samenwerking
Ann De Bie en Jan Denayer van Extraqt
Waardevol initiatief

Het Klimaatparlement is een bron van inspiratie en samenwerking geworden, waarbij mensen met verschillende achtergronden en expertisegebieden samenkomen om innovatieve oplossingen te bedenken. Het is een platform dat niet alleen de deelnemers, maar ook de samenleving als geheel aanspoort om actie te ondernemen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Met de vijfde editie van het Klimaatparlement achter de rug, kijken we uit naar de voortzetting van dit waardevolle initiatief. Het is een herinnering dat iedereen een rol kan spelen in het creëren van een betere wereld voor toekomstige generaties.

Vijf jaar Klimaatparlement: een bron van inspiratie en samenwerking
Jannie Hack CEO Nationale Loterij

Foto’s: Sky Rymenants

SR

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet