Laatste nieuws:
BMW Meeusen schenkt M440i xDrive aan Gitok autotechnieken - (c) Noordernieuws.be 2024 - HDB_0721

BMW Meeusen schenkt M440i xDrive aan Gitok voor opleiding autotechnieken

BMW Meeusen, in samenwerking met BMW Belux, schenkt met trots een BMW M440i xDrive aan STEM- school Gitok in Kalmthout. Deze schenking is bedoeld om de leerlingen van de autotechniekafdeling voor te bereiden op hun toekomstige carrière en hen te enthousiasmeren voor de technologieën van het merk BMW.

Symbolische sleuteloverdracht

De symbolische sleuteloverdracht vond plaats op 14 maart in de concessie van BMW Meeusen in Kalmthout. De BMW M440i xDrive beschikt over een scala aan geavanceerde functies, waaronder een 3.0 liter zescilinder turbomotor, een Head-up Display, Laserlight en een adaptieve M ophanging.

Onschatbare waarde

Stijn Meeusen heette iedereen welkom en benadrukte de zeer goede samenwerking met Gitok. Ook technisch directeur Jelle Krijnen van Gitokprees de mooie samenwerking, met de bedoeling om talent te stimuleren. “BMW Meeusen begreep onze nood en dit gebaar is van onschatbare waarde voor ons, want we willen vakmensen afleveren. Onze samenwerking gaat verder dan schenkingen van didactische materialen. Leerlingen kunnen hier ook altijd terecht voor stage.” Daarna richtte hij het woord tot de aanwezige leerlingen. “Leerlingen, streef de perfectie na en we staan achter jullie om je te begeleiden. BMW Meeusen, namens Gitok onze enorme dank voor deze geweldige samenwerking!”

Parel in de regio

Ook burgemeester Lukas Jacobs was aanwezig bij dit unieke gebeuren. “Proficiat Belux om deze mooie samenwerking te stimuleren. Ik heb altijd alles bewonderd wat BMW Meeusen georganiseerd heeft. Hetzelfde geldt voor Gitok, dat net als BMW Meeusen een parel is in de regio en doet het goed in de regio. Ik feliciteer BMW Meeusen en Gitok met de geweldige samenwerking.”

BMW Meeusen Kalmthout schenkt M440i xDrive aan Gitok autotechnieken - Noordernieuws 2024 - HDB_0715

Schenking benadrukt het belang

Deze schenking benadrukt het belang dat BMW Meeusen hecht aan het betrekken van studenten tijdens hun leerproces. Veel van hun personeelsleden zijn afgestudeerd aan Gitok, waar sommigen stage liepen en later in dienst traden, terwijl anderen zich verder specialiseerden, maar de band met de concessie behielden.

Goede relatie

De schenking gaat verder dan alleen het overhandigen van een voertuig. Het bevestigt de goede relatie die er is tussen BMW Meeusen en Gitok. Eerder schonk BMW Meeusen didactische materialen aan de school, waaronder motoren en losse onderdelen. De leerlingen hebben eveneens toegang tot de diagnosesystemen. Dit stelt de leerlingen in staat om hands-on ervaring op te doen met de nieuwste technologieën.

Uitdaging

Met de voortdurende evolutie van autotechnologie is het vinden van goed opgeleide technici een uitdaging. Daarom is het essentieel dat de leerlingen toegang hebben tot een recent model met de nieuwste snufjes en elektronica, zodat ze vertrouwd kunnen raken met de nieuwste technieken.

Waardevolle bron

De BMW M440i xDrive, speciaal aangepast als didactisch materiaal, zal dienen als een waardevolle bron voor trainingen en praktische oefeningen. Hoewel de auto niet op de weg mag worden gebruikt vanwege deontologische redenen, biedt hij een realistische simulatieomgeving waarin de leerlingen kunnen oefenen.

75ste levensjaar

BMW Meeusen is verheugd om deze schenking te kunnen doen in hun 75ste levensjaar, aan een lokale school die hen nauw aan het hart ligt. Ze wensen Gitok veel leerplezier met de BMW M440i xDrive en hopen de leerlingen in de toekomst te kunnen verwelkomen als werknemers in hun concessie.

Foto’s: Noordernieuws.be

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.