Resultaat na oproep inzameling laptops

Resultaat na oproep inzameling laptops

Bij het begin van de coronacrisis stelden de Essense scholen en de sociale dienst vast dat een heel aantal gezinnen geen computer, laptop of internet ter beschikking hebben.

Om alles goed in kaart te brengen, organiseerde het gemeentebestuur een digitaal overleg met, onder andere, alle directeurs van de Essense Lagere scholen, enkele ambtenaren en de voorzitter van het BCSD. De verschillende noden werden besproken en er werd een oproep gelanceerd om oude, nog goed werkende, laptops en PC’s te schenken aan kansarme gezinnen.

Intussen werden 21 laptops binnengebracht. Koen Verrycken, zaakvoerder van KVPC heeft gratis alle toestellen gebruiksklaar gemaakt en hij installeerde een virusscanner op alle toestellen. Omdat acht toestellen te oud waren voor een recent besturingssysteem, konden we deze helaas niet gebruiken. De andere dertien laptops worden verdeeld aan de scholen en de sociale dienst. Deze worden aan kansarme gezinnen in bruikleen gegeven, zodat zij zich ook digitaal kunnen verbinden.

Bron en foto: Brigitte Van Aert

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!