Mogen we je voorstellen aan mascotte Danny de Eekhoorn

Mogen we je voorstellen aan mascotte ‘Danny de Eekhoorn’.

Danny de Eekhoorn is getekend door An Van Doren, zij is de illustrator van het nieuwe, toekomstige Natuurleerpad in de Wildertse Duintjes.

Bosleerpad

Het 40 jaar oude Bosleerpad wordt vernieuwd naar een speels, educatief en belevingsvol Natuurleerpad. De verschillende borden waren beschadigd of stukgemaakt en de teksten waren verouderd en niet meer actueel. Deze zijn ondertussen weggehaald en de palen worden hergebruikt.
Het project wordt vorm gegeven in sterke samenwerking met verschillende partners, namelijk VVVToerisme Essen, ANB, Natuurpunt Essen en gemeente Essen.

An Van Dooren

Samen pakken ze het project stevig vast en verwerken de teksten met focus op gezinnen met kinderen en lagere scholen, 1e graad MB. An Van Dooren is de illustrator van het nieuwe Natuurleerpad. Zij heeft al verschillende kinderboeken vorm gegeven en nam deze opdracht met veel enthousiasme aan. Danny de Eekhoorn is de mascotte van het nieuwe Natuurleerpad. De keuze = genderneutraal, speels en sympathiek. Danny zal de weg wijzen doorheen de Wildertse Duintjes en de kinderen uitdagen met een extra weetje en een opdracht.

Nauwe samenwerking

Schepen van Milieu Helmut Jaspers (Vooruit) en Brigitte Van Aert, schepen van toerisme (CD&V) werken nauw samen aan dit mooie project. In de week van het bos willen ze graag een stand van zaken meegeven van hun project. “Het werk achter de schermen is niet altijd zichtbaar, daarom laten we nu al iedereen kennismaken met ‘Danny, onze mascotte’, zegt Brigitte Van Aert. “Hij staat vol ongeduld te springen, om iedereen alles te leren over de natuur en zijn vriendjes in de Wildertse Duintjes!”

Timing: opening wordt voorzien op begin toeristisch seizoen 2024

BVA

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!