Laatste nieuws:
Drie dagen feest met Kate Ryan, Sean Dhondt en Maya De Bij op ’t Park Zomert
©Fotografils

Drie dagen feest met Kate Ryan, Sean Dhondt en Maya De Bij op ’t Park Zomert

Gemeente Essen en haar evenementen-vzw Kobie zorgen in 2024 weer voor een fantastisch festival. Het driedaags zomerfestival ’t park Zomert zorgt op 5, 6 en 7 juli voor gezelligheid, gratis muziek en ambiance voor iedereen in park Oude Pastorij.

Wat begon als een kleinschalig feest om de Vlaamse Feestdag te vieren, is nu uitgegroeid tot een driedaags gratis festival. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Gezellig samenzijn

Ook dit jaar staan er heel wat kleppers op het podium. Met het festival wil de gemeente vooral mensen samenbrengen. De setting van het park zorgt voor een unieke sfeer. “Ook dit jaar kunnen onze inwoners opnieuw tijdens de vakantie genieten in eigen buurt. We willen dat iedereen kan deelnemen, daarom is het gratis toegankelijk. Tijdens ’t Park Zomert is er voor elk wat wils in de tuinen van de Oude Pastorij. We zijn er trots op dat we iedereen kunnen samenbrengen en een heel weekend muziek, dans en cultuur kunnen aanbieden. Trommel dus al je vrienden op en zorg dat je erbij bent!” zegt Helmut Jaspers, schepen van Cultuur en voorzitter vzw Kobie.

Drie dagen feest met Kate Ryan, Sean Dhondt en Maya De Bij op ’t Park Zomert
©Fotografils
Programma

-Op vrijdagmiddag 5 juli opent Loes van den Heuvel en haar band de eerste dag van het festival. Samen met de seniorenraad zorgen zij vanaf 14:00 voor een gevulde namiddag met de nodige Vlaamse hits.
-Zaterdagnamiddag 6 juli gaan de kleinsten om 15:00 uit de bol met Maya De Bij en aansluitend om 16:00 uur een Happy Feet Kinderdisco. Zaterdagavond is het vanaf 17:30 swingen geblazen met lokaal talent ‘Essener Muzikanten’. De hoofdact stapt om 20:30 uur het podium op en is niemand minder dan Kate Ryan. Afsluiter die dag doen we met de coverband ‘Top Guns’, aangevoerd door frontman Sean Dhondt
-Zondagnamiddag 7 juli staat in het teken van wereldmuziek met ‘Bazaar Mundial’ in het park. Vanaf 13:15 zorgen Ambrassband, Rumbaristas en Fiesta Flamenca voor muziek uit alle hoeken van de wereld.

Het belooft een spetterende editie te worden. Alle informatie vind je binnenkort op www.essen.be/kobie

Bron en foto’s: gemeente Essen

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet