Laatste nieuws:
Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’ -

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’

Er moet niks en er kan van alles op de Dag van de Buitengewone Kanjer bij de ‘Schamhoeve’ van Jan en Rien Uytdewilligen. De plek waar alle kanjers zich thuis voelen.

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’ 6

Regenboog

Het doel van deze dag is alle Essense kinderen en jongeren met een beperking een supertoffe dag bezorgen en hun ouders die dag ontzorgen. Al 22 jaar organiseert de gemeente deze dag, dit jaar was het thema: ‘Regenboog’.

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’

Toepasselijk

“Dat dit thema zo toepasselijk zou zijn, hadden we niet gedacht”, zegt schepen van G-beleid Brigitte Van Aert. “Regen en zon wisselden elkaar af, maar voor onze kanjers maakte dit allemaal niet uit. Zij en hun begeleiders genoten met volle teugen van alle activiteiten.”

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’ 2

Infoavond

“Op vrijdag 24 mei organiseerden we een infoavond voor alle vrijwilligers op de Schamhoeve. Met een hapje en een drankje namen we de tijd om elkaar beter te leren kennen, we leerden smoggebaren van Berth en kregen een rondleiding op de boerderij met tips en tricks van Rien.”

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’ 3

Studijo Bos

“Elke kanjer kreeg zijn persoonlijke begeleider en samen konden ze deelnemen aan tal van activiteiten, zoals: regenbogen knutselen, armbandjes maken, meerijden met motors met zijspan, tractor rijden, schminken, rijden met riksjafietsen, reuze zeepbellen maken, dieren knuffelen… Ook dit jaar konden onze kanjers hun grenzen verleggen bij het boomklimmen en schommelen tussen de bomen, dankzij een samenwerking met Studijo Bos.”

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’ 4

Feestje

“De boterhammen smaakten enorm goed tijdens het ritje met paard en kar, waar alle kanjers en hun begeleiders even tot rust konden komen. Zo waren de batterijen terug opgeladen voor het feestje met DJ Stijn en Simon. Zij speelden alle lievelingsliedjes van de kanjers en iedereen zong en danste mee. De ballonnenplooister maakte op verzoek van de kanjers de mooiste dingen, van bloemen en eenhoorns tot zwaarden.”

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’ 5

Dankbaar

“We zijn enorm dankbaar voor alle vrijwilligers en helpende handen”, zegt Brigitte Van Aert (CD&V). “Dankzij hun kunnen we zo’n supertoffe dag organiseren en alle Essense kanjers een topdag bezorgen!”

Foto’s: Brigitte Van Aert

BVA

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet