Laatste nieuws:
v=Wildertse turnkring geeft afscheidsdrink

Wildertse turnkring geeft afscheidsdrink

Sport & Spel geeft G-werking duwtje in de rug

Zeer moeilijke beslissing

“Dit was ’n zeer moeilijke beslissing en een zware knoop om door te hakken”, begint voorzitter Werner Matheusen zijn verhaal. “Het bestuur van KT Sport & Spel zag zich deze zomer genoodzaakt om hun werking stop te zetten. 43 jaar lang heeft iedereen, zowel bestuur, leiding als vrijwilliger, altijd het beste van zichzelf gegeven, om al die jaren hun leden een sportieve hobby te kunnen aanbieden! Maar in deze moderne en snel veranderende tijden heeft men als ‘kleine club’, de middelen niet meer om nog kwaliteitsvolle turnlessen te geven, zoals ze dat te Wildert al ruim 40 jaar van ons gewend waren.”

Meer dan 200 leden!

In 1979 waren er een aantal idealisten (waaronder Ivo van Hooydonck, Maria Konings, Lu De Backer, Marcel Antonissen, Ludo Boden, e.a.) met een mooi en ambitieus verhaal gestart, namelijk: VZW Katholieke Turnkring Sport & Spel Wildert! Doel: de Wildertse jeugd de mogelijkheid geven, om lokaal te kunnen turnen! “Wij waren op ons 6-7de jaar, één van de eerste leden”, graaft Werner in z’n geheugen. ”En ons ma, May Konings, was toen in ’79 één van de stichters! Dit was jarenlang een succesverhaal, met in de jaren ’90 een piekperiode van maar liefst meer dan 200 leden!”

Samenloop van omstandigheden

Werner Matheusen, van de gelijknamige bloemenwinkel, staat al ruim 25 jaar mee aan het roer van Sport & Spel. Hij legt de belangrijkste redenen uit van de stopzetting. “Zoals altijd bij dit soort situaties, is het een samenloop van omstandigheden. Eerst en vooral had je natuurlijk de Covid-epidemie, die ons geen goed heeft gedaan. Het tweede ernstige probleem is toch wel het structureel tekort aan gediplomeerde lesgevers, alsook een gebrek aan vrijwilligers voor in ons bestuur. Neem er vervolgens nog een dalend ledenaantal bij, waardoor we minder inkomsten genereren, en de cocktail is compleet”, vertelt Werner gelaten. “Dit alles maakt dat de werking niet meer rendabel was.”

Wildertse turnkring geeft afscheidsdrink6

Essense sportclubs met G-werking

Woensdag, 17 januari, was het dan zover. in Den Baptist gaf het laatste bestuur van Sport & Spel (Gunther, Evi, Benny en Rowena, en Werner) hun afscheidsdrink. Dit om dat mooie verhaal, dat ze samen met lesgevers en vrijwilligers hebben geschreven, mooi af te sluiten, met ’n hapje, drankje, en ’n lach en ’n traan… Er werden zeker mooie herinneringen, leuke verhalen en grappige anekdotes opgerakeld. “We hadden nog ‘n ‘spaarpotje’ en wensten dit te schenken aan de Essense sportverenigingen.” Zo steunt Sport & Spel – op het einde van hun verhaal – nog o.a. de Essense sportclubs met een eigen G-werking!

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Van deze gelegenheid werd dan ook gebruik gemaakt om die schenkingen officieel aan hen te overhandigen, o.a. door schepen van Sport, Brigitte van Aert en burgemeester Gaston van Tichelt. De voorzitter sloot nog af met een oproep: “Dat mensen zich toch nog, jong of oud, zouden willen engageren in een vereniging, hetzij als bestuurslid, trainer of… Want zonder vrijwilligers kan er geen enkele vereniging blijven bestaan!”

Geluk in de toekomst

In naam van het hele team van Sport & Spel, wenste hij nadrukkelijk alle vrijwilligers en alle sponsors van de afgelopen 43 jaar van harte te bedanken voor hun waardevolle steun! “We hopen dat we mekaar in de toekomst op één of andere manier nog tegenkomen!”, besloot Werner en gaf iedereen – als bloemist zijnde – nog ’n heus Klavertje4 mee, voor geluk in de toekomst…

Foto’s: © Werner Matheusen

WM

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet