Laatste nieuws:
Grenspark lanceert eerste podcastaflevering met erfgoedcampagne 'Verhalen van Heide & Verre'

Grenspark lanceert eerste podcastaflevering met erfgoedcampagne ‘Verhalen van Heide en Verre’

In de uitgestrekte landschappen van Grenspark Kalmthoutse Heide schuilt een rijke geschiedenis vol boeiende verhalen. Het zijn verhalen van mensen die een diepe band hebben met het gebied, van boswachters die de natuur hebben zien groeien en bloeien, omwonenden die hun jeugdjaren hier hebben doorgebracht, en rustzoekers die steeds terugkeren naar ‘hun heide’. Met de erfgoedcampagne ‘Verhalen van Heide en Verre’, willen we deze waardevolle verhalen en herinneringen koesteren en delen, niet alleen via filmpjes maar ook met een gloednieuwe podcast.

Een reis door tijd en landschap

De campagne ‘Verhalen van Heide en Verre’ neemt je mee op reis door de geschiedenis en het landschap van het Grenspark. Van romantische verhalen bij schilderachtige vennen tot de levendige herinneringen van lokale helden, elk verhaal belicht een nieuwe bladzijde in het dagboek van Grenspark Kalmthoutse Heide. De campagne resulteerde reeds in 5 uiteenlopende verhalen, die in de vorm van korte filmpjes werden uitgebracht. Je kan de filmpjes herbekijken via de website van Grenspark. Omdat er nog talloze verhalen wachten om verteld te worden, zetten we de campagne ook in 2024 voort.

Grenspark lanceert eerste podcastaflevering met erfgoedcampagne 'Verhalen van Heide & Verre'2

Eerste podcastaflevering: Wie was de allereerste herder op de Kalmthoutse Heide?

Naast nieuwe video’s, lanceert Grenspark Kalmthoutse Heide een gloednieuwe podcast binnen deze reeks. De primeur van de podcastserie wordt ingezet met een bijzondere gast: Kalmthoutenaar Frank de Roover, de allereerste herder die de Kalmthoutse Heide onder zijn hoede nam. In een meeslepende aflevering deelt Frank zijn ervaringen en herinneringen aan de tijd waarin hij, samen met zijn kudde en hond Duck, als pionier de heide beheerde.

Grenspark lanceert eerste podcastaflevering met erfgoedcampagne 'Verhalen van Heide & Verre'2
Frank de Roover (c) Jasper Dufraing
Waardevol initiatief

“Verhalen van Heide en Verre is een waardevol initiatief om de geschiedenis van ons prachtige gebied te koesteren. Het brengt de rijke verhalen van mensen die de heide hebben gevormd tot leven en biedt luisteraars een unieke inkijk in ons erfgoed.”, aldus Martin Groffen, voorzitter van Grenspark Kalmthoutse Heide
De podcastserie ‘Verhalen van Heide en Verre’ is te beluisteren via open Spotify.

Deel jouw verhaal!

Heb jij een verhaal dat de moeite waard is om te delen? Het Grenspark nodigt je uit om persoonlijke herinneringen en erfgoedverhalen te delen en zo bij te dragen aan de levendige geschiedenis van het gebied. Neem contact met ons op via info@grenspark.be.

Bron en foto’s: Grenspark Kalmthoutse Heide

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet