Laatste nieuws:
Kalmthoutse Heide volop in bloei

Kalmthoutse Heide volop in bloei

Wie van natuur houdt, moet deze periode zéker afzakken naar Kalmthout. Hoogzomer, dat betekent immers een explosie van paarse struikheide in de gemeente en dat van half augustus tot eind september. Geen mooiere plek om deze purperen pracht te bewonderen dan het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Met zo’n 6000 hectare aan natuur en heel wat heidegebied leent dit wondermooie gebied zich uitstekend voor een toeristische uitstap in een bijzondere omgeving: prachtige vennen, feeërieke uitzichten, afwisselende natuurlandschappen én unieke landmarks domineren dit bijzondere stiltegebied in de Noorderkempen.

28 aangeduide wandelingen

Dit natuurgebied, pal op de grens tussen België en Nederland, is er zeker eentje waarvoor je je wandelschoenen uit de kast wil halen. In het Grenspark kies je uit liefst 28 aangeduide wandelingen. Onze persoonlijke favorieten? Libel (4,7 km), Schaap (8,5 km) en Duin (7,5 km). Voor slechts 2 euro koop je een bezoekerskaart bij Visit Kalmthout. Ook op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide vind je trouwens heel wat informatie.

Kalmthoutse Heide volop in bloei2

Magnifiek vergezicht

Het verbindingswandelpad aan de Markgraaf biedt een magnifiek vergezicht over de paarse heide. Hetzelfde geldt voor de Drielingvennen, het schitterende paranoma maakt de extra kilometers die je overbrugt, absoluut de moeite waard. Ook de Putse Moer en het open heidegebied op wandelpaden Schaap en Duin bieden gegarandeerd een voortreffelijk zicht.

Nieuwe brand- en uitkijktoren

Sluit je bezoek af met een bezoek aan de nieuwe brand- en uitkijktoren, een van de populairste trekpleisters in de regio. De toren biedt een adembenemend 360° panoramisch uitzicht vanop het hoogste bezoekersplatform. Dankzij het uitgestrekte uitzicht waan je jezelf op safari in Afrika. Kom langs en beleef het ultieme vakantiegevoel in eigen land!

Bron en foto’s: gemeente Kalmthout

Facebook90
Twitter
Follow Me
Tweet