Laatste nieuws:
Sportkampioenenhuldiging feest ter ere van alle Essense sportkampioenen

Sportkampioenenhuldiging feest ter ere van alle Essense sportkampioenen

“Gemeente Essen is héél trots op alle Essense sportkampioenen”, zegt Brigitte Van Aert (Sportschepen CD&V). Zij zijn de ambassadeurs van onze gemeente, die door hun sportprestaties gemeente Essen in de picture zetten. Bij elk krantenartikel of bericht op sociaal media over de prestaties van onze Essense kampioenen, zeggen we mega fier: dat is er éne van ons, dat is een Essenaar!”

Sportkampioenenhuldiging feest ter ere van alle Essense sportkampioenen2

132 sportkampioenen

“We huldigden dit jaar 24 individuele sporters, acht sportploegen en twee duo-sportteams, in totaal 132 sportkampioenen. De kampioenenhuldiging sloot af met een héél speciale prijs, namelijk de Bronzen Niké. Deze prijs van sportverdienste werd gegeven aan Tom Meeusen voor zijn fantastische sportcarrière. Tom werd verschillende malen Belgisch kampioen in het veldrijden en als profwielrenner won hij tientallen internationale veldritten. Hij is een zeer technische renner en bezit het bijzonder talent om over balken te springen (75 cm). Hij is een inspirator en voorbeeld voor veel jonge renners.”

Sportkampioenenhuldiging feest ter ere van alle Essense sportkampioenen 4

Huldiging

De sportkampioenen en hun trainers werden samen gehuldigd, want kampioen worden doe je niet in je eentje. Rond de kampioen staat een hele entourage: ouders, trainers, vrienden en familie, zij geven wijze raad, leren de juiste technieken aan, supporteren bij elke wedstrijd… Zij maken deel uit van de kampioenenprestaties en het kampioensfeest is ook voor hen. Alle kampioenen en trainers mochten op hun favoriete liedje naar het podium komen en hun naam in het gouden kampioenenboek schrijven. Ze kregen een duurzaam cadeau en een daverend applaus. Daarna werd er een receptie aangeboden en kon iedereen met een hapje en een drankje elkaar feliciteren en gezellig bijpraten.

Sportkampioenenhuldiging feest ter ere van alle Essense sportkampioenen 3

Foto’s: © FotografILS

BVA

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet