Laatste nieuws:
Onderzoek naar nieuw zwembad

Onderzoek naar nieuw zwembad

De Vlaamse overheid voorziet nieuwe subsidies voor gemeenten die een nieuw zwembad willen bouwen. Op voorstel van Robin Jacobs (N-VA/PLE) en Katrien Somers (N-VA/PLE) start het Essense gemeentebestuur daarom een onderzoek naar de mogelijkheid om ook in Essen opnieuw een zwembad te bouwen.

Veertig extra zwembaden

Vlaams minister van sport Ben Weyts (N-VA) kondigde onlangs aan dat er geld wordt uitgetrokken om in Vlaanderen 40 extra zwembaden te bouwen. Sinds de afbraak van zwembad De Vennen in 2015 kan er in Essen niet meer gezwommen worden. Jacobs legde daarom aan de gemeenteraad uit dat de beslissing van de Vlaamse overheid een opportuniteit is. Er wordt 180 miljoen EUR uitgetrokken, en de bedoeling is vooral om de bouw van instructiebaden te ondersteunen: ideale baden voor recreanten, lokale clubs en scholen die zwemlessen willen organiseren, senioren die in beweging willen blijven en sporters die hun conditie op peil willen houden. Een dergelijk zwembad kan tegenwoordig ook zo goed als energieneutraal worden gebouwd, zodat ook de exploitatiekosten binnen de perken kunnen blijven. Eventueel kan ook samen met een particuliere investeerder aan een wat ambitieuzer bad worden gedacht.

Opportuniteit

Sportschepen Brigitte Van Aert (CD&V) reageerde positief: de nieuwe subsidies zijn een opportuniteit en het is verantwoord om ook in samenwerking met andere gemeenten opnieuw te onderzoeken of een zwembad financieel haalbaar is. Ze wees er wel op dat naast energie een zwembad nog andere exploitatiekosten meebrengt – zo is badmeester op dit ogenblik ook een knelpuntberoep. De gemeenteraad keurde unaniem het voorstel van Jacobs en Somers goed.

Bron: N-VA/PLE
Foto: Pixabat

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet