Laatste nieuws:
N-VA/PLE maakt lijst bekend

N-VA/PLE maakt lijst bekend

De lijst waarmee N-VA/PLE op 13 oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat, combineert een grote politieke en professionele ervaring met een sterke inbedding in de verschillende Essense wijken en het verenigingsleven.

Grootste partij

N-VA/PLE werd in 2018 voor het eerst de grootste partij in Essen, maar werd desondanks door CD&V en Vooruit naar de oppositiebanken verwezen. De partij trekt naar de verkiezingen met de uitdrukkelijke ambitie om deze keer wél de bestuursverantwoordelijkheid op te nemen. Eerder al maakte ze bekend dat Geert Vandekeybus (53, Wildert) de lijst trekt en dat Dirk Smout (60, Horendonk) lijstduwer zal worden.
Op maandag 8 juli keurden de leden van N-VA en PLE de volledige verkiezingslijst goed. Op plaats 2 en 3 staan gemeenteraadsleden Katrien Somers (47, Heikant) en Joris Brosens (38, Centrum). Op 4 volgt nieuwkomer Inne Suykerbuyk (19, Horendonk), groepsleidster bij Chiro Happy-Dorp. Gemeenteraadslid Robin Jacobs (40, Wildert) maakt de top-5 rond.

Sterke inbedding in Essen

Ook de gemeenteraadsleden Anne Somers (32, Hoek), Tom Bevers (52, Centrum), Kevin Ooye (43, Horendonk) en Annemie Baeyaert (Wildert, 63) brengen hun politieke ervaring op de lijst in. Met elf uittredende mandatarissen brengt N-VA/PLE zo de meest ervaren ploeg op het veld.

Actief in Essens verenigingsleven

Zo goed als alle kandidaten van N-VA/PLE zijn ook actief in het Essense verenigingsleven. Lijsttrekker Vandekeybus bij volleybalclub Dosko, lijstduwer Smout bij het Sinterklaascomité, Joris Brosens bij Gympuls, Kevin Ooye bij Carnaval Den Uil… Ook Koen Neelen (52, Centrum), die zich voor het Essense jeugdwerk inzet en Majanka Have (53, Wildert), die actief is bij Femma, weten dat Essen dringend een sterke investering in infrastructuur en steun voor de verenigingen nodig heeft.

Voor een ondernemend en sociaal Essen

Als zelfstandig ondernemer op de lijst krijgen Baeyaert en Jacobs versterking van boomkweker Tim Duchêne (47, Horendonk), Ellen Maas (45, Heikant) van Dimavo en Heidi Van Loon (38, Centrum), tot voor kort uitbater van De Lunchboetiek.

Sociaal beleid

Om het sociaal beleid mee vorm te geven, rekent N-VA/PLE sterk op de huidige vertegenwoordigers in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst: Sally Danssaert (34, Centrum) en Erwin Koevoets (49, Horendonk). Ook de voormalige verantwoordelijke voor het Lokaal Dienstencentrum Josée Van Doren (66, Horendonk) en vrijwilliger in dat LDC Danny Wuyts (68, Centrum), Koen Neelen en Nancy Naets (51, Woonbos), verpleegster in De Bijster, brengen hun inzichten uit het werkveld in het team in.

Erkende deskundigheid tot over de grenzen

Ook (ver) buiten Essen dragen de N-VA/PLE kandidaten verantwoordelijkheid. Annemie Baeyaert is bestuurder bij De Vlaamse Waterweg, Tom Bevers zit de Raad van Bestuur van de Europese Arbeidsautoriteit met zetel in Slovakije voor, Steve Suykerbuyk (43, Centrum) is financieel directeur met twintig jaar ervaring bij verschillende ondernemingen en Dirk Smout is manager bij Katoennatie.

Veiliger Essen

Een veiliger Essen is een belangrijke prioriteit van N-VA/PLE. Dat is een kolfje naar de hand van Johan Pieters (59, Horendonk), die als teamchef bij de Nederlandse politie zijn ervaring tot in Irak heeft gedeeld in de voorbije jaren en die nu ook mee naar Essen brengt. Tim Duchêne is dan weer voormalig mobiliteitsambtenaar en staat klaar om mee richting te geven aan een doordacht investeringsbeleid in veiliger verkeer. Hij zetelt ook in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) en brengt samen met juriste Sally Danssaert ook op dat domein veel expertise in de N-VA/PLE-ploeg.

Bron en foto: N-VA/PLE

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet