Laatste nieuws:
Gravel evenement PlugPlug Voorkempen verwacht 1500 deelnemers

Gravel evenement PlugPlug Voorkempen Kalmthout verwacht 1500 deelnemers

“De Voorkempen is het Walhalla voor de gravelaar”

Op zondag 2 juni organiseert de Kalmthoutse organisatie ‘Count Me In’ de tweede editie van de PlugPlug Voorkempen Marathon. De start en aankomst vinden plaats op ‘Den Heuvel’ in Kalmthout. “Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden tussen 60 en 200 kilometer en maar liefst 70% van de route is onverhard”, vertelt organisator Wies Jaspers. “Vorig jaar mochten we maar liefst 1200 deelnemers verwachten, dit jaar gaan we voor een beetje meer.”


Begin juni organiseren we de tweede editie van deze graveltocht vanuit Kalmthout”, vertelt Wies. “Aangezien Kalmthout onze thuisbasis is, verwachten we erg veel deelnemers. Op tijd inschrijven is de boodschap.”

“Deelnemers kiezen uit een route van 60, 100, 150 of de marathonvariant van maar liefst 200 kilometer. We leggen deelnemers in de watten met koffie en gebak bij de start, onderweg kwalitatieve bevoorradingen, pechverhelping en technische assistentie en achteraf een leuke après met pasta à volonté en een hopelijk zonnig terras.”

Nick Schuermans, de parcoursbouwer van Count Me In vertelt wat meer over de route: “De parcoursen zijn nagenoeg vlak en erg groen. Op elke afstand vertrek je vanuit Kalmthout langs de Kalmthoutse Heide. In Hoogerheide pikken we een stukje van het parcours van het afgelopen WK veldrijden mee”, aldus Nick.

“De eerste bevoorrading ligt in Putte-Kapellen. Vandaar duik je snel terug de bossen in, dwars door de Uitlegger, de Inslag en het Peerdsbos in Brasschaat. Via ’s Gravenwezel en Halle-Zoersel bereik je de tweede bevoorrading in Einhoven bij Zoersel.”

Ruim terras

“Deelnemers die voor de marathonafstand van 200 kilometer durven kiezen, krijgen daar nog een extra lus voor de wielen. Die brengt je helemaal tot in Vosselaar, het dorp waar ik geboren en getogen ben”, vertelt de parcoursbouwer. “Hoogtepunten van die extra lus zijn niet alleen de Konijnenberg, maar ook de passage door Wortel-Kolonie en de lange, kronkelende grindweg van Salphen tot Einhoven.”

“Wegen de laatste loodjes het zwaarst? De echte wielertrappisten krijgen in Westmalle wellicht het water al in de mond. Maar om de lokale bieren te proeven, wachten ze wellicht toch beter tot het ruime terras aan de aankomst in Kalmthout”, besluiten Wies en Nick in koor.

Meer info

Inschrijven kan alleen online via www.countmein.cc/plugplugvoorkempenmarathon.

    *Let op: aantal tickets beperkt

Bron: countmein.cc
Foto: © Charles Pacqué

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet