Laatste nieuws:
Wuustwezel werkt ambitieus verder voor Koning Fiets

Wuustwezel werkt ambitieus verder voor Koning Fiets

Gisteren werden de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing Fietsgemeente 2024. Wuustwezel was als een van drie gemeenten genomineerd in de categorie steden en gemeenten met meer dan 20.000 inwoners. Dilsen-Stokkem haalde het in deze categorie. Onze felicitaties aan hen en de andere laureaten, Gent en Boechout!


Dat Wuustwezel genomineerd was voor deze verkiezing had het te danken aan de publieksbevraging die vorig jaar werd gehouden door de organisator Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Alle Vlaamse fietsers konden daarin het fietsbeleid van hun gemeente beoordelen. Voor Wuustwezel werden liefst 380 enquêtes ingevuld, een veelvoud van de drempel van 50 ingevulde enquêtes. En nog mooier: Wuustwezel kreeg een gemiddelde van 8/10 op zijn fietsrapport en sleepte zo de nominatie in de wacht voor Fietsgemeente 2024.

Elke genomineerde gemeente werd grondig doorgelicht door een onafhankelijk studiebureau en jury. Onze gemeente werd in februari van dit jaar bezocht door de onderzoekers. Ons dossier voor de jury bestond onder andere uit de verwezenlijkingen voor de fietser die werden gerealiseerd in de voorbije jaren en de inspanningen die momenteel en in de nabije toekomst nog geleverd worden. Denk daarbij aan onze fietsdoorsteken en (droom)verbindingen, aan de heraanleg en herstellingen van fietspaden, aan fietsinfrastructuur zoals fietszones en nieuwe fietsenstallingen, enz.

Koning Fiets

‘Als er een koning moet komen in Wuustwezel, dan is het koning Fiets’, staat te lezen in het gemeentelijk beleidsplan 2020-2025, waar overigens 41 keer het woord ‘fiets’ staat vermeld. “Aan die ambitie werken we elke dag”, vertelt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). “En de nominatie voor Fietsgemeente 2024 motiveert ons alleen maar meer om ons te blijven inzetten voor de vele fietsers in onze gemeente. We ontvangen als genomineerde gemeente het juryrapport over ons dossier. Daar gaan we graag mee aan de slag om van Wuustwezel een nog betere fietsgemeente te maken.”

“Ondertussen staan er nog heel wat fietsgerelateerde werken op de planning”, vult schepen van mobiliteit Kris Van Looveren (CD&V) aan. “Zoals de aanleg van vrijliggende fietspaden naast de Sint-Lenaartseweg, het tweede deel. Daarbij dringen we erop aan bij de overheid om ook een fietsbrug te voorzien over de autostrade. Verder volgen nog de aanleg van een fietsverbinding tussen Kampweg en Biest, worden de fietspaden van de Kalmthoutsesteenweg vernieuwd en verbreed, enz. Bij AWV blijven we aandringen om vrijliggende fietspaden te voorzien langs de Bredabaan van Braken tot Wuustwezel-centrum en van Wuustwezel-centrum tot Gooreind en eveneens van Sterbos tot Achterbroek.”

Bron en foto: Lokaal Bestuur Wuustwezel

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet