Laatste nieuws:
Transversaal tussen Gooreind en Overbroek opent op 19 mei

Transversaal tussen Gooreind en Overbroek opent op 19 mei

Op zondag 19 mei om 13.00 uur heropenen de lokale besturen van Brecht en Wuustwezel, Bataljon Artillerie Brasschaat en Agentschap Natuur en Bos gezamenlijk de eerste transversaal in het Groot Schietveld, gelegen tussen Overbroek en Gooreind.


Bezoekers kunnen dan vanuit de Kreolienstraat in Overbroek of de Arthur Boelstraat in Gooreind het 1,5 kilometer lange pad volgen dat dwars door het militair domein voert. Dit is sinds het ontstaan van België vrijwel ongewijzigd gebleven en geeft daardoor een uniek beeld van het oorspronkelijke landschap in onze regio.
Om de veiligheid te waarborgen, heeft Defensie aan beide zijden van het pad een omheining geplaatst, zodat wandelaars en fietsers op het aangewezen pad blijven. Het omliggende terrein blijft immers in gebruik voor schietoefeningen en is daarom levensgevaarlijk. Bezoekers moeten zich aan enkele afspraken houden die staan aangegeven op infopanelen aan de poorten van de transversaal, o.a.:

  • De weg is toegankelijk van zaterdagochtend 8 uur tot zondagavond 20 uur voor voetgangers, (elektrische) fietsen en (elektrische) steps, niet voor gemotoriseerd verkeer.
  • Honden zijn toegelaten, maar enkel aangelijnd.
  • Verboden toegang als de poorten gesloten zijn (tijdens de week, bij brandgevaar en bij schietoefeningen).

Wuustwezels Burgemeester Dieter Wouters (CD&V) is verheugd dat de transversaal weer open kan: “Dit is het resultaat van de goede samenwerking tussen de lokale besturen Wuustwezel en Brecht en Defensie. Daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn. We blijven nu verder werken aan het openen van de tweede transversaal door het militair domein.”

Verbinding met domein Franciscanessen

Om het wandelen nog aangenamer te maken, is er ook een nieuw pad dat vanaf de Arthur Boelstraat, achterlangs Wiezelo tot aan het domein Franciscanessen leidt. Dit wandelpad wordt samen met de transversaal ingehuldigd. 

Je kan er op 19 mei vanaf 13 uur in eigen gezelschap en op eigen tempo naartoe wandelen vanaf het Sociaal Huis aan de Bredabaan 735 in Gooreind of vanaf de ingang aan de Kreolienstraat in Overbroek.
 
Beide routes zijn 1,8 km lang en leiden naar de toegangspoort aan de Arthur Boelstraat in Gooreind. Vlak naast de toegangspoort staan er dan enkele infostands. Deelname is gratis, je hoeft niet in te schrijven. De wandelroutes zijn kindvriendelijk, maar niet geschikt voor rolstoelgebruikers. De Arthur Boelstraat is verhard, dus via die weg geraak je wel met een rolstoel tot aan de transversaal.

Bron en foto: lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook62
Twitter
Follow Me
Tweet