Laatste nieuws:
Slecht fietsrapport voor Essen

Slecht fietsrapport voor Essen

Essen scoort niet zo goed in het fietsrapport van Het Laatste Nieuws: met 6/10 doet onze gemeente het heel wat minder goed dan buurgemeente Wuustwezel dat met 8/10 meestrijdt voor de titel van Fietsgemeente 2024.

Inspanningen

Tuur Goormachtig (Vooruit) ondervroeg schepen Brigitte Quick (CD&V) hierover. De fietsinfrastructuur is in de voorbije jaren toch flink verbeterd? Quick wees erop dat in Essen maar 57 mensen de enquête hadden ingevuld, die daardoor niet echt representatief kan worden genoemd. Dat is inderdaad zo en er werden in de voorbije jaren wel degelijk inspanningen geleverd.

Slecht

Ook in de eigen gemeentelijke bevragingen scoort de verkeersinfrastructuur echter nog steeds erg slecht. De meerderheidspartijen CD&V en Vooruit stemden in de voorbije jaren ook drie voorstellen van N-VA/PLE voor het aanleggen van extra fietspaden weg (Moerkantsebaan voorbij de kerk, Postbaan en Huybergsebaan). Ook in sommige schoolomgevingen is echt nog wel veel werk, met name aan het kruispunt Hofstraat/Molenstraat. N-VA/PLE wil dat Essen de volgende keer wél meedoet voor de titel van Fietsgemeente. Uw voorstellen daarvoor zijn alvast welkom!

Bron: N-VA/PLE
Foto: Pixabay

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet