Laatste nieuws:
Dead End Street - Marc Scheepers, Ellen Appelen, Stef de Nave en Robin Vorsselmans

De bijzondere hobby van… Marc, Ellen, Stef en Robin!

Vier mensen die elkaar vinden door hun liefde voor muziek en samen een band oprichten. Marc Scheepers, Ellen Appelen, Stef de Nave en Robin Vorsselmans vullen elkaar op muzikaal gebied geweldig aan en vormen sinds een jaar de band ‘Dead End Street’.

Dead End Street - Marc Scheepers
Marc Scheepers
Lessen in de muziekschool

“Vijf jaar geleden ben ik les gaan nemen in de muziekschool”, vertelt Marc (58). “Eerst heb ik het zelf geprobeerd, maar dat ging niet zo goed. Vroeger heb ik gemusiceerd met iemand die een bassist zocht, maar daar zijn we mee gestopt en de basgitaar bleef bij mij. Mijn zoon volgde drumlessen op de muziekschool en ik hoorde dat ze ook volwassenen onderwijs gaven en ben er vijf jaar geleden ook lessen gaan volgen. Stef de Nave ken ik al dertig jaar. Hij speelt gitaar en samen met Robin zijn we toen gaan musiceren.”

Dead End Street - Ellen Appelen
Ellen Appelen
Altijd en overal zingen

“Zingen doe ik altijd en overal”, zegt Ellen (44). “Op een dag wilde ik wel eens weten wat ik juist deed en wat niet, en wat goed was en wat niet. Voor mijn verjaardag kreeg ik muzieklessen voor zang bij Mimuze cadeau. Bij mijn eerste les werd me gezegd dat het juist was en niet vals, maar de ademhaling was verkeerd, namelijk borstademhaling en dat moest buikademhaling zijn. Ik heb er geleerd fouten te durven maken en je stemvolume luider te benutten. Dan gaat er echt een wereld voor je open!”

Dead End Street

“Ik zag een annonce van een bandje in Wildert dat zei dat ze muzikanten zochten en ik heb me aangemeld met mijn stem. Stef was toen de enige gitarist en als die wegvalt, bijvoorbeeld voor een solo, is de begeleiding ook weg. Ik heb mijn zoon gitaar leren spelen en heb uiteindelijk zijn gitaar gepikt. Via YouTube heb ik mezelf geleerd om gitaarakkoorden te spelen en Stef leert me nu de dingen die ik nog niet kende.”

Dead End Street - Stef de Nave
Stef de Nave
Diverse bands

“Musiceren doe ik vanaf mijn tiende en gitaar heb ik altijd al gespeeld”, legt Stef (56) uit. “Met een paar vrienden zijn we in de muziekschool gaan spelen. Daarnaast leerde ik mezelf technieken aan, aan de hand van elpees van mijn favoriete groepen, zoals Led Zeppelin, Deep Purple, Guns N’ Roses, … Ik heb in diverse bands gespeeld, de eerste was Blue System in Kalmthout. Samen met een paar vrienden hebben we The Eggs opgericht, maar dat viel niet te combineren met mijn werk. Ik kwam Eddy Metz tegen, die ook gitaar speelt, en hebben The Sweepers opgericht, daarna Bushcraft en zaten we door heel Antwerpen. Ik wist dat Robin drumt en vroeg of hij interesse had om een keer te jammen. Ik heb Marc gevraagd om ook mee te doen en zo is het begonnen.”

Dead End Street - Robin Vorsselmans - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_9867
Robin Vorsselmans
Hoger Streven

“Op mijn zevende ben ik begonnen met drummen”, vertelt Robin (31). “Mijn zus speelde gitaar bij accordeonvereniging Hoger Streven, daar heb ik leren drummen en dat vond ik erg leuk. Ik heb nog in de schoolband van het Sint-Jozefinstituut gespeeld en op mijn achttiende met twee mensen uit de schoolband, maar niets officieels.”

Samen musiceren ging vanzelf

“De eerste keer dat we samen speelden ging vanzelf, Ellen pakte de dingen goed op en we waren vertrokken. Eerst gebruikten we YouTube om zang te hebben en leegtes op te vullen. Toen Ellen erbij kwam hebben we dat nog een poosje gedaan, maar zij moest zich dan aanpassen aan de zangeres van YouTube, dus daar zijn we mee gestopt.”

Covers

“We zijn nog nummers bijeen aan het zoeken, want voor een optreden heb je een vol repertoire nodig. We spelen vooral covers van pop en rock, maar eigenlijk van alles. Als het maar goed is en we er allemaal achter staan. We hebben geen vast genre en covers komen spontaan in ons op. We stellen allemaal ook wel nummers voor. Muziekstukken met toetsenwerk of vioolspel vallen af, omdat die instrumenten niet voorhanden zijn. Oefenen doen we thuis en hier musiceren we. Eind volgend jaar hopen we ons eerste optreden in te kunnen plannen!”

NN

Facebook159
Twitter
Follow Me
Tweet