Laatste nieuws:
Vlaams Belang wilt mogelijkheid om gratis pasfotos te nemen voor rijbewijzen en id’s

Vlaams Belang wilt mogelijkheid om gratis pasfotos te nemen voor rijbewijzen en id’s

Na het meermaals onbruikbaar zijn van de kiosk om pasfoto’s te nemen in het gemeentehuis van Essen, had onze fractieleider Marc Scheepers de vraag gesteld of men niet wilde instappen in het initiatief van de federale overheid, waarmee men de gemeente wil aansporen om zelf pasfoto’s te nemen.


Dit om tegen te gaan dat mensen identiteitsdocumenten aanvragen met valse foto’s, kreeg de federale overheid geld van de Europese Unie. Daarmee stelt zij nu gratis fotoapparatuur ter beschikking van de lokale besturen, die de echtheid van een foto kunnen verzekeren door die zelf te nemen. Het initiatief wil niet alleen identiteitsfraude bestrijden, maar ook een einde maken aan discussies over de geldigheid, conformiteit of ouderdom van de pasfoto’s. Steden en gemeenten verkopen het tevens als een nieuwe gratis dienstverlening voor de inwoners.


Waarbij 7 op de 10 gemeente wel intekende op dit initiatief wenste Schepen Quick hier niets van te weten en moet de burger maar blijven betalen voor het nemen van pasfoto’s. Is dit om de burgers te ontzeggen van een gratis dienstverlening of is het om een initiatief van het tegengaan van idetiteitsfraude niet te ondersteunen weten we niet.

Bron: Vlaams Belang Essen
Foto: PxHere

Facebook17
Twitter
Follow Me
Tweet