Laatste nieuws:
Oldtimerevenement ACCE verhuist naar Kapellen

Oldtimerevenement ACCE verhuist naar Kapellen

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei vindt het Antwerp Classic Car Event (ACCE) opnieuw plaats. Tot vorig jaar was het park van Brasschaat de pleisterplek voor fans van oldtimers op vier wielen. Maar voor deze editie verhuist het event naar de jumpingterreinen aan de Parijseweg in Kapellen.


‘De voorbije zes jaar waren wij welkom op de Hemelweide in Brasschaat. Maar de weide ligt er helemaal niet “hemels” bij en heeft herstelrust nodig. Dat noopte het Brasschaats gemeentebestuur om ons vele laattijdige restricties op te leggen. Daardoor zou de happening haar essentie verloren hebben. En daarom diende er in allerijl een nieuwe plek gevonden te worden,’ zegt Marc Reijntjes van de organisatie. Die vond ACCE in Kapellen. Dankzij de gastvrije medewerking van het gemeentebestuur en van de vzw Jumping Kapellen wordt er uitgeweken naar de voormalige terreinen van Jumping Kapellen tussen de Hoevensebaan, Parijseweg en Streepstraat.

ACCE werd 12 jaar geleden voor het eerst georganiseerd rond het vertrek van de wagens van Tour Amical. Tour Amical, een rally met oldtimers, stuurt jaarlijks tussen de 500 en 600 teams met hun klassieke wagens of moderne supercars naar aantrekkelijke bestemmingen. In de mei-editie van Tour Amical worden de auto’s eerst geladen op de vrachtwagens. Die brengen de oldtimers richting de start van een unieke rondrit. Voor het 20 -jarig jubileum van de Tour Amical werd een trip door Griekenland en het westelijke deel van Turkije uitgestippeld. De Tour start in Ioannina op het eiland Corfu op 9 mei.

Oldtimerevenement ACCE verhuist naar Kapellen-2

Autofans op post

Waar in het begin de focus van het Antwerp Classic Car Event hoofdzakelijk lag bij het opladen van de ronkende bolides van de Tour Amical heeft het ACCE, onder leiding van Marc Reijntjes, Frank Crijns en Manu Stappaerts, na 11 succesvolle edities een stevige reputatie opgebouwd als een jaarlijks treffen van autofans en andere levensgenieters. Dankzij de publiciteit, de aanwezigheid van vele exposanten, foodtrucks en bars worden niet minder dan 10.000 bezoekers verwacht. Die kunnen rustig kuieren langsheen een duizendtal classic cars en een ruim aanbod van GT cars.

Showtime

Het evenement is gratis toegankelijk. Wie met een Classic of GT wagen komt, mag op het 20.000m² middenplein parkeren om er zijn wagen te showen en er vooral te genieten van de andere pareltjes op vier wielen. De hele dag door kan je ook genieten van de sportief-nerveuse ambiance onder de teams van Tour Amical. De 450 deelnemers, dames en heren, moeten zich immers tijdens het ACCE aanbieden voor ontvangst van allerlei documenten, unieke Tour Amical kledij en andere goodies. Daarna worden de wagens en teams aan het publiek voorgesteld en rijden ze op de klaarstaande trucks. Die nadien richting Corfu rijden.

Maar daar stopt het niet bij: o.a. auto-invoerder d’Ieteren stelt er in een 1000 m² grote tent, glimmende bolides en knappe exemplaren ten toon van zijn nieuwe luxe-afdeling Porsche, Maserati, Bentley en Lamborghini.

Antwerp Classic Tour en GT Tour

Eigenaars van oldtimers die niet present zijn in de Tour Amical kunnen tijdens het weekend deelnemen aan twee uitgestippelde ritten met een uniek roadboek richting Zeeland. Start en aankomst is gepland op het ACCE in Kapellen. De deelnemers krijgen een ontbijt op de startplek, een lunch onderweg en na de aankomst op zaterdagavond een BBQ voorgeschoteld. Inschrijven doe je via https://acce.be/antwerp-classic-gt-tour/.

Genieten

Iedereen is zijn van harte welkom op zaterdag 4 en zondag 5 mei vanaf 8 uur om mee te genieten. Alle info op www.acce.be

MLH

Foto: © MLH
Logo: © ACCE

Facebook32
Twitter
Follow Me
Tweet