Laatste nieuws:
Flying Festival in Brasschaat

Flying Festival in Brasschaat

Op zaterdag 23 en zondag 24 september organiseert de Motorvliegclub Brasschaat vzw (MVCB) de 7de editie van het ‘Flying Festival’ op het vliegveld van Brasschaat.

Flying Festival in Brasschaat3

Opendeurdag

MVCB telt meer dan 200 leden en vliegt met een gemengde vloot van oldtimers en de meeste moderne sportvliegtuigen vanop het meer dan 100 jaar oude vliegveld van Brasschaat aan de Licht Vliegwezenlaan. Vanaf 11 uur is er een opendeurdag met static show en een “Fly-In”. Dat wil zeggen dat piloten van andere clubs een bezoekje brengen en ook demonstraties verzorgen.

Veelzijdig programma

Zo staan er demonstratievluchten op het programma van de luchtmachtcomponent van het Belgisch leger met de Red Devils en de NH90, van Fast Aero BV met de warbird line-up, diverse SV4 Stampe-Vertongen tweedekkers formaties, BZC zweefvluchten (lierstart en sleepstart), Piper Cub formaties, het Pitts aerobatics team, …. Er is doorlopend kinderanimaties met een springkasteel, een simulator, werpvliegtuigjes, ….

Flying Festival in Brasschaat2

Het vliegveld is bereikbaar via de Ploegsebaan. Wie met de wagen komt kan parkeren op de site van het Gunfire Museum. Alle info kan je nalezen op www.mvcb.be/flying-festival-2023

MLH

Foto: © Pixabay & Belgian Air Force

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet