Laatste nieuws:
Woonmaatschappij Voorkempen-he installeert 517 ASTER-zonnepanelen op daken sociale woningen in Essen

Woonmaatschappij Voorkempen-he installeert 517 ASTER-zonnepanelen op daken sociale woningen in Essen

Woonmaatschappij Voorkempen-he zet in op de activering van het zonnepotentieel van de sociale huisvesting in Essen. De volgende weken krijgen 81 sociale woningen in Essen in totaal 517 zonnepanelen op hun daken, goed voor 211,97 kWp.

Magnoliaplein

De panelen werden ingehuldigd op 18 september op het Magnoliaplein in Essen door schepenen Arno Aerden (Ruimtelijke ordening en Woonbeleid) en Helmut Jaspers (Leefmilieu, klimaat- en groenbeleid).

Woonmaatschappij Voorkempen-he installeert 517 ASTER-zonnepanelen op daken sociale woningen in Essen2
Helmut Jaspers
Ambitieus klimaatplan

“De gemeente lanceerde begin 2023 een ambitieus klimaatplan met 160 concrete acties. Twee daarvan zonnepanelen op sociale huurwoningen en duurzame energie toegankelijker maken voor iedereen! Da’s exact wat hier vandaag gebeurt, dus we kunnen dit alleen maar toejuichen”, zegt schepen Helmut Jaspers.

Woonmaatschappij Voorkempen-he installeert 517 ASTER-zonnepanelen op daken sociale woningen in Essen3

Opbrengsten vloeien terug naar bewoners

“De opbrengsten van de panelen vloeien terug naar de bewoners: zij betalen minder voor hun elektriciteitsverbruik op ogenblikken dat de zon schijnt. We hopen dat de woonmaatschappij De Voorkempen ook in toekomstige renovatie- of nieuwbouwprojecten verder zal inzetten op groene en goedkope energie voor de bewoners”, zegt schepen Arno Aerden. Peter van Hoffelen, directeur van Woonmaatschappij De Voorkempen-he: “We vinden het belangrijk om zonnepanelen te installeren. Enerzijds dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel met onze woonmaatschappij, anderzijds bieden we betaalbare energie aan bij onze huurders, waardoor we mee strijden tegen de energiearmoede.”

www.aster.prezly.com

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet