Laatste nieuws:
Nieuwe intieme concerten in het bos van Wildert

Nieuwe intieme concerten in het bos van Wildert

Het Essense boekings/evenementenbureau Salmon bookings haalt met Ags Connolly en Roseanne Reid begin mei opnieuw twee internationaal bekroonde artiesten naar het bos van Wildert. “Zowel artiesten als het publiek houden van de gemoedelijke sfeer en de prachtige setting”, vertelt Jan Muylaert van Salmon bookings.

Buitenconcerten

Al enkele jaren organiseert Salmon bookings in de lente buitenconcerten in het bos van Wildert. Zo was tweevoudige Grammy nominee Guy Davis uit New York vorig jaar er te gast. “Ook dit jaar halen we met Ags Connolly en Roseanne Reid twee sterke internationale muzikanten naar Wildert”, vertelt Jan Muylaert van Salmon bookings. Het kantoor is gespecialiseerd in artiesten in genres als americana, folk en blues.

Nieuwe intieme concerten in het bos van Wildert 2

Gemoedelijk en kleinschalig

“Al zo’n 15 jaar werk ik voornamelijk met buitenlandse artiesten, waarvoor ik de concerten in België en soms ook Nederland regel. Toen ik met mijn vriendin zeven jaar geleden naar het bos van Wildert verhuisde, hadden we meteen plannen om een concertreeks te starten op de porch in onze tuin. Corona strooide nog even roet in het eten, maar sinds 2021 organiseren we hier jaarlijks enkele akoestische concerten. In de winter wijken we ook al wel eens uit naar een zaal in Essen. Door mijn connecties kan ik artiesten naar Essen halen, die zelden of nooit nog in zo’n kleine, intieme setting speelden. Muzikanten spelen hier dicht bij hun publiek en drinken nadien samen nog een glas aan de toog. Het gemoedelijke en kleinschalige in combinatie met de prachtige omgeving in het bos is de sterkte van dit concept”, vertelt Muylaert.

Nieuwe intieme concerten in het bos van Wildert
© Dawn Brankin
Artiesten van over het kanaal

Dit jaar spelen er twee artiesten van over het kanaal. Op vrijdag 10 mei is Ags Connolly te gast. De Brit won al een UK Country Award en speelde op zijn nieuwe plaat samen met muzikanten van onder meer Emmylou Harris. De dag nadien, op zaterdag 11 mei, komt Roseanne Reid naar Wildert. De Schotse mag Elton John en Jools Holland tot haar fans rekenen. Vorig jaar speelde ze nog in de een volle zaal De Roma in Antwerpen met americanalegende Steve Earle. Reid was al genomineerd voor de BBC Folk Awards en de UK Americana Awards. Leuk detail: Roseanne is de dochter van Craig Reid van The Proclaimers.

Meer info en tickets: https://www.salmonbookings.be/sessions

JM

Facebook53
Twitter
Follow Me
Tweet