Laatste nieuws:
Tweede solotentoonstelling ‘The Art of Feeling’ van Art by Nans

Tweede solotentoonstelling ‘The Art of Feeling’ van Art by Nans

Op zaterdag 8 juli start in ‘Expog ’t oud gemeentehuis’ te Kapellen ‘The Art of Feeling’ de tweede solotentoonstelling van Art By Nans. Art By Nans is het alter ego van kunstenares Nans, Nans Luijks is geboren en getogen in Essen. Deze tentoonstelling omvat een reeks schilderijen in de kunstvormen Mixed Media, Portretten en Art in a Bottle. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en loopt van 8 juli tot met 23 juli.

Tweede solotentoonstelling ‘The Art of Feeling’ van Art by Nans4

Emoties als gouden draad

Met ‘The Art of Feeling’ brengt Nans een kunsttentoonstelling, waar emoties de gouden draad vormen doorheen de creaties. Het is als een leerschool van het leven, een constante dynamiek die emotie vangt in hedendaagse kunst onder de vormen Mixed Media, in Portretten en in Art in a Bottle. Nans Luijks heeft een artistieke opleiding genoten in de grafische beeldende kunsten. Aanvankelijk startte ze met
portretteren. Van daaruit evolueerde ze naar haar geheel eigen stijl. Rond 2010 ging ze terug aan de slag met verf en doek en sinds 2019 leeft ze zich uit in vernieuwende hedendaagse creaties met warme aardkleurige tinten. Extra gevoel brengt ze aan met reliëf. Zo kwam ze tot meer en meer creaties in Mixed Media. Haar kunst is zodanig geëvolueerd, dat ‘Kunst op aanvraag’ tot de mogelijkheden hoort.

Tweede solotentoonstelling ‘The Art of Feeling’ van Art by Nans3

Mixed Media als pure expressievorm

Het concept Mixed Media is ontstaan uit de drang naar expressie van diepere emotie. Bij Mixed Media worden meerdere materialen en technieken samen gebruikt, verf en doek krijgen een diepere expressie door toevoeging van reliëf. Het resultaat vormt geen collage maar veeleer een schilderkunstige techniek met acrylverf.

Extra gevoel

“Elk schilderij heeft een apart verhaal, een interpretatie als u zich erin verdiept. Extra gevoel breng ik aan met reliëf, in diepte. Mijn Mixed Media-beleving gaat van vloeiende kringen naar woeste samenstellingen, omringd door zachte natuurtinten. Ieder gevoel wordt gerespecteerd, men ziet de mens, de mens in zijn onvolmaakt streven naar perfectie,” zegt Nans over haar Mixed Media. ‘The Art of Feeling’ zal naast Portretten en een aantal Art in a Bottle creaties voornamelijk werken brengen uit de Mixed Media-beleving. De geëxposeerde kunstwerken dateren van de periode 2020 – 2023.

Tweede solotentoonstelling ‘The Art of Feeling’ van Art by Nans2

Art in a Bottle

In 2020 werd het concept Art in a Bottle gelanceerd, een handgemaakt, mogelijk zelfs persoonlijk, kunstwerk wordt zo gecombineerd met een fles gin of rum van 7Sins Drinks. Het kunstwerk kan een portret van een dierbare zijn of een tekst, tot zelfs een tekening van een huisdier of een logo. Kortom een uniek relatiegeschenk.

Wanneer:

Van 8 juli tot en met 23 juli, elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00.

Waar:

EXPOG ’t Oud Gemeentehuis
Antwerpsesteenweg 2
2950 Kapellen

Foto’s: ©Nans Luijks

Facebook109
Twitter
Follow Me
Tweet