Nancy Luijks - Kunst - ArtByNans

Trots op haar beroep. Nancy Luijks vertelt!

Als klein meisje was Nancy Luijks al veel bezig met tekenen en andere creatieve bezigheden. Ze heeft deze vaardigheden uitgediept en uitgebreid en is nu kunstenares in hart en nieren, die haar ziel en passie in haar kunstwerken legt.

Grafische opleiding

“Mijn moeder kon prachtig tekenen en ik heb dat van haar geërfd”, vertelt Nancy. “Op de lagere school was Plastische Opvoeding mijn favoriete vak. Na de middelbare school heb ik een grafische opleiding gevolgd met verschillende druktechnieken (litho, zeefdruk, hoogdruk), modeltekenen, fotografie, … Mijn favoriete vakken waren schilderen en tekenen, daar leerde ik heel veel van.”

Nancy Luijks - ArtByNans - Painting

Mooi en breed scala van activiteit

“De opleiding was in Antwerpen. Als opdracht moesten we ‘terrasjes doen’ en mensen tekenen, maar ook gebouwen en interieurs, evenals in de dierentuin. Het was een mooi en breed scala van creativiteit, maar ook best een zware opleiding. Overdag ging je naar school, maar daarnaast ook een paar avonden in de week. Eind van het jaar moest je namelijk een behoorlijk aantal opdrachten klaar hebben, daar waren deadlines voor.”

Abstracten en portretten

“Het was moeilijk om een job te vinden in die sector Ik had er keihard voor gewerkt en kon uiteindelijk niets met mijn talenten doen. Het heeft toen lang stilgelegen, maar deed wel heel veel creatieve dingen met mijn kinderen. Toen die wat ouder waren, heb ik bijscholing gedaan, zoals diverse creatieve opleidingen om er weer in te komen. Het was puur herhaling van wat ik had geleerd. Vooral het schilderen van abstracten en portretten vond ik geweldig.”

Nancy Luijks Art - ArtByNans

Expositie in Sterckxhof

“Anderhalf jaar geleden kreeg ik de opdracht om een logo uit te werken en besloot toen om me professioneel met de kunst bezig te houden. Ik heb me weer helemaal aan het schilderen gewijd en maak schilderijen waar ik een boodschap meegeef, waarin ik een expressie van mezelf leg en iets over mezelf vertel. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan een expositie in Sterckxhof in Antwerpen. Buiten op sociale media had ik nog nooit geëxposeerd, maar toen is het aan het rollen gegaan. Er was veel waardering voor mijn werken en dat was een bevestiging voor me, ik hoorde er meteen bij.”

Met mijn werken geef ik een boodschap mee
“Via mijn schilderijen uit ik mezelf en door ze een naam te geven geef ik een boodschap mee. Na die expositie is alles in een stroomversnelling gekomen en mijn netwerk was meteen enorm uitgebreid met collega-kunstenaars, die me allerlei handreikingen gaven. Ik ging me ook voorstellen bij de diverse galeries en bouwde al snel een naam op. De corona heeft dingen op de lange baan geschoven, al heb ik in die periode wel iets georganiseerd met een aantal ondernemers in Essen. Daar mocht ik schilderijen in de etalage zetten, een soort mini-expositie op eigen initiatief.”

“Via mijn schilderijen uit ik mezelf en door ze een naam te geven geef ik een boodschap mee”

Nancy Luijks - ArtByNans - Art in a Bottle

‘Art in a Bottle’

“Tegen het einde van de lockdown heb ik een opdracht aanvaard om het idee ‘Art in a Bottle’ vorm te geven. Het idee sprak me aan en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Het idee komt hierop neer, dat flessen met gin van 7 Sins een ‘sleeve’ hebben, een soort rubber hoes met uitsparing aan de voorkant van de fles. Aan de achterkant wordt dan een handgemaakt, uniek kunstwerk geplaatst. Dit kan een portretje zijn van een mens of dier, iets abstracts, maar ook bedrijfslogo’s, wat deze flessen tot een uniek relatiegeschenk maakt. De afbeeldingen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en zijn dus enig in hun soort. Ze zijn een groot succes, want zoiets vind je nergens anders. Omdat het kleinschalige kunst is, is het ook voor iedereen betaalbaar. Zo kan iedereen een stukje kunst in huis halen of weggeven.”

Nancy Luijks - ArtByNans - Art in a Bottle

Trots op mijn beroep

“Ik ben er trots op dat ik door mijn kunst kan tonen wat ik kan, dat ik mijn passie kan delen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en mezelf kan laten zien.

Facebook: Nancy Luijks, Art By Nans
Website: Art By Nans
Instagram: Art By Nans

NN

Facebook435
Twitter
Follow Me
Tweet