Laatste nieuws:
Campagne 'Gerinkel naar de winkel' gaat van start

Campagne Gerinkel naar de winkel gaat van start

Van zaterdag 4 mei tot zondag 30 juni kun je weer met “gerinkel naar de winkel”. Met deze jaarlijkse fietscampagne beloont het lokaal bestuur klanten die met de fiets of te voet hun boodschappen doen in de gemeenten Essen, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel. Dat is goed voor de lokale economie, het milieu, je portemonnee en je gezondheid.


Net als in de voorgaande edities wordt er gewerkt met spaarkaarten. Wanneer je tussen 4 mei en 30 juni met de fiets of te voet een aankoop doet bij een deelnemende winkel of handelszaak, krijg je een stempeltje op een spaarkaart. En met een volle spaarkaart maak je kans op mooie prijzen.

Heb je een volle spaarkaart? Dan lever je die gewoon weer in bij een deelnemende winkel om mee te doen aan de gemeentelijke tombola. Zo maak je kans op een waardebon van €250 bij de deelnemende zaken, bonnen bij de dienst toerisme en andere prijzen geschonken door een aantal van de deelnemende handelaars. De datum van de tombola wordt later nog bepaald. Meer informatie daarover volgt nog.

Waar kun je terecht voor de campagne Gerinkel naar de Winkel? Een lijst van alle deelnemende zaken bij alle deelnemende gemeenten vind je op het platform ecowijzer.be, de gids voor duurzaam en (h)eerlijk consumeren. In het bestand hieronder vind je een lijst met de Wuustwezelse deelnemers.
Afvalarm winkelen

Dit jaar zijn er ook een aantal handelaars waar je een extra stempel kunt krijgen als je afvalarm winkelt. Denk dan aan het meebrengen van een herbruikbare tas of een eigen potje. De handelaars die hieraan meedoen, herken je aan de bijkomende sticker.

Bron en foto: lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet