Laatste nieuws:
Gerinkel naar de Winkel

Gerinkel naar de Winkel

Zaterdag 4 mei is het terug zover: een nieuwe editie van de actie “Gerinkel naar de Winkel”. Maak tot en met 30 juni je korte verplaatsingen naar de deelnemende handelaars te voet of met de fiets, en wie weet win je wel één van de vele leuke prijzen. Daarnaast werk je mee aan leefbare dorpskernen, minder files, gezondere lucht en nog zo veel meer!


Hoe het werkt? Tijdens de campagneperiode krijg je in de deelnemende winkels een spaarkaart. Ben je met de fiets of te voet gekomen? Dan krijg je een stempel op je kaart. Bij 7 stempels is je kaart vol en kan je deze in de inzameldoos deponeren. Je kan dan uiteraard met een nieuwe stempelkaart opnieuw sparen.

Een overzicht van deelnemende handelaars vind je hier. Op het einde van de actie worden dan uit alle ingediende spaarkaarten een aantal winnende kaarten geloot. Er zijn tal van mooie prijzen te winnen, geschonken door de deelnemende handelaars en het lokaal bestuur. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd en uitgenodigd op een feestelijk slotmoment dat zal doorgaan in het najaar.

En vergeet niet: ga je naar de winkel met de fiets of te voet in plaats van met de auto, dan win je altijd:

  • Je hoeft geen parkeerplaats te zoeken.
  • Fietsen is veel gezonder dan autorijden: de uitstoot van giftige stoffen in de auto ligt 3 tot 6 keer hoger dan buiten de auto!
  • Van amper een half uur fietsen per dag wordt je al fitter, en doe je ontspannende ideeën op.
  • Fietsen is veel goedkoper dan autorijden: 5 kilometer autorijden kost evenveel als een groot gesneden brood.
  • Meer fietsers en voetgangers = een betere leefbaarheid van de gemeente.
  • Lokale handelaars zijn je dankbaar: in een tijd waar de auto ons overal brengt, dreigen buurtwinkels te verdwijnen door de concurrentie van de grootwarenhuizen aan de rand van de gemeente.

Dus fiets van 4 mei tot 30 juni naar de winkel en win!

Ben je een handelaar maar neem je nog geen deel aan deze actie? Neem dan gerust contact op met de dienst duurzaamheid en wij bezorgen je al het nodige campagnemateriaal!

Bron: Gemeente Stabroek
Foto: PixaBay

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet