Laatste nieuws:
Hofakker wordt fietszone

Hofakker wordt fietszone

De gemeenteraad heeft beslist om de straat Hofakker in Wuustwezel om te vormen tot fietszone. Dit gebeurt op vraag van de buurtbewoners.

“De maatregel zal de verkeersveiligheid en het comfort voor fietsers verbeteren”, aldus schepen voor mobiliteit Kris van Looveren. “Er passeren namelijk heel wat scholieren door de straat. In de omgeving liggen immers verschillende scholen.”

“Daarnaast ligt Hofakker ook op een veelgebruikte fietsroute. Aan de ene kant sluit de straat aan op de fietsverbinding naar Achterbrug. In de andere richting kan je via Ginhoven naar de Kloosterstraat of via de Bruidsweg en Lijkweg naar Braken en Loenhout”, weet de schepen.

“In de komende weken worden de nodige verkeersborden geplaatst”, verzekert Van Looveren. “Zodra die er staan, is de maatregel officieel van kracht.”

Wat is een fietszone?

In een fietszone krijgen fietsers alle ruimte. Aangezien in Hofakker dubbelrichtingsverkeer geldt, mogen de fietsers volgens de wegcode de helft van de rijbaan gebruiken. In eenrichtingsstraten is dat de hele wegbreedte.

In een fietszone zijn auto’s, motors en vrachtwagens te gast. Zij kunnen de straat gebruiken, maar mogen de fietsers niet inhalen. De maximumsnelheid bedraagt 30 km per uur. Dit geldt ook voor speedpedelecs.

Bron en Foto: Gemeente Wuustwezel

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet