Laatste nieuws:
Energie ID: meten is weten

Energie ID: meten is weten

De gemeente Kalmthout zet volop in op energiebesparing en hernieuwbare energie. 36,1% van de CO2-uitstoot in Kalmthout is afkomstig van de huishoudens. Daar is er nog aanzienlijk wat energie te besparen. Om stil te staan bij je eigen verbruik is de eerste stap dat energieverbruik meten.


Om je te helpen, is er EnergieID: een gratis online tool waarmee je jouw energieverbruik kan meten en opvolgen. Zo krijg je op één plek inzicht in hoeveel je voor je huishouden verbruikt voor zowel elektriciteit, verwarming als water. Je kan je verbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik van gelijkaardige gezinnen en zo bijvoorbeeld het resultaat van je renovatiewerken of aanpassingen aan de woning evalueren.

EnergieID werkt heel eenvoudig. Je maakt een account aan. Daar maak je voor jouw woning een dossier aan. Koppel je digitale meter of geef regelmatig je meterstanden door. Je kan ook je zonnepanelen koppelen.

Door zowel je digitale meter als je omvormer te koppelen, krijg je inzicht in je zelfverbruik. Dat is het deel van de geproduceerde zonnestroom dat je zelf rechtstreeks verbruikt.Heb je nog geen digitale meters? Dan kan je je verbruiken op regelmatige basis handmatig ingeven.

Met de app krijg je een beter zicht in je energieverbruik: een belangrijke eerste stap om energie te besparen. En winst voor je portemonnee en het milieu.

Bron: Gemeente Kalmthout
Foto: PixaBay

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet